Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Wymiana zestawu naprawczego
Witam. Kupiłem ten zestaw naprawczy do lewarka http://allegro.pl/zestaw-naprawczy-draz ... 98788.html ale nie wiem jak to ustrojstwo wymienić.... wchodziłem pod auto, zrobiłem dojście do tego waliłem młotkiem i przecinakiem i nic. Nie dało się tego wybić, a górą nie ma jak bo lewarek nie chce wyjść przez oczko od wybieraka. Jak to wymieniacie u siebie? czy demontujecie cały tunel środkowy do tego czy nie?
-

golf 1.4 - Gaduła
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.4 ABD
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Re: Wymiana zestawu naprawczego
golf 1.4 napisał(a):waliłem młotkiem i przecinakiem i nic
polerkę lakieru też robisz w równie wysublimowany sposób?
Odkręcasz środkową rurę wydechu, nie musi być całkiem, ważne żeby z przodu ją odkręcić i przesunąć w bok, bo przeszkadza
Odkręcasz dwie śruby które o ile dobrze pamiętam przechodzą przez blachę termiczną - one trzymają to "coś" przy lewarku
Od góry ściągasz mieszek, mimośród nastawczy (to plastikowe coś z łapką na jedną śrubę) i odkręcasz ową blaszkę na dole (2 nakrętki małe)
Teraz jak masz wszystko odkręcone wstukujesz tą plastikową miseczkę OD SPODU DO WNĘTRZA samochodu
Najlepsza część - ginekologicznym manewrem przesuwasz wbitą miseczkę tak żeby dostać się do kulki którą też musisz wymienić. O ile dobrze pamiętam nie można jej wyciągnąć górą, więc musisz ją rękami ustawić w pionie i wyciągnąć w dół
Jak już masz dostęp to wyciągasz z niej taką sprężystą blaszkę, która stanowi bolec zabezpieczający
Przyda się pomoc drugiej osoby żeby z góry trzymała lewarek - wkładasz nową kulkę, sprężynkę i poszli.
Wsadzasz nową miseczkę analogicznie jak ją wyciągałeś, możesz nawalić do środka jakiegoś gęstego smaru, chociażby towotu
Skręcasz wszystko co odkręciłeś
-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
• Strona 1 z 1
Powrót do Napęd i skrzynia biegów