Witam.
Chciałem się dowiedzieć, gdzie najtaniej wymięnię sprzęgło (ślizga się) w okolicach Będzin, Sosnowiec, Dąbrowa Górnicza?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Powiem Ci tak. Jestez z zawodu Technik mechanik. Moja szkola byla taka ze uczyla tylko teorii. Nic praktycznie nie umialem i dawalem auto ciagle do mechanika. Sprzegła tez nigdy nie wymienialem. Postanowilem zabrac sie za wymiane silnika sam. Nic o tmy nie wiedząc. Przy wymianie silnika przekladalem skrzynie a wiec sprzeglo tez. Balem sie ze nie wymienie sprzegla bo to trudne. Okazuje sie ze to nic prostszego. Troszke prezycji i jestes w stanie sam wszystko zrobic. Takze polecam Ci sam wymien to sprzeglo. 200-300zł w kieszeni na jakiegos moda. A zrzucic skrzynie i wymienic sprzeglo to masz 1 dzien na spokojnie z browarkiem w reku. A ile satysfakcji. Z czasem zaczniesz wiele rzeczy robic sam. Naprawde duzo mozna zaoszczedzic. A jesli chodzi o wymiane sprzegla to na forum mozna Cie poprowadzic krok po kroku
-

seby7987 - Czytacz
Ja również postąpiłem jak kolega wyżej. Nic trudnego, trochę piwa, ociupinka cierpliwości i sprzęgło wymienione, ale skoro upierasz się na wymianie u mechanika polecam Ci typa w Sosnowcu przy ul. Łukasiewicza 52 tel. 604585305, nigdy mnie nie zawiódł, lecz się ceni, no ale coś za coś 

- Nawladany
- Czytacz
-

seby7987 - Czytacz
-

seby7987 - Czytacz
• Strona 1 z 1
Powrót do Napęd i skrzynia biegów