Wymiana skrzyni????

Wszystkie elementach układu napędowego i skrzyni biegów.

Moderator: Moderator

Wymiana skrzyni????

Postprzez domin46 » 9 lip 2008, o 18:53

Witam. Posiadam Golfa 3 1.6, lpg 101 km z 1996r. Nie wiem dla czego ale nie mogę włączyć piątego biegu. Lewarek nie chce się przesunąć w prawo żeby włączyć piątkę. Inne bieg ok. Patrzyłem czy to czasem nie automat ale wszystko jest ok.
Myślę nad zmianą skrzyni ale chce zamontować coś o dłuższych przełożeniach bo jak jadę na piątce 100 km/h to mam 3000 obrotów. Ponieważ przeważnie jeżdżę więcej niż 100 to przez to dużo pali. Po za tym na wstecznym coś puka, wsteczny wypada i ma wycieki oleju.
Jaką skrzynie mogę zamontować żeby bez żadnych komplikacji pracowała i nie było problemów z montażem?
Avatar użytkownika
domin46
Berbeć
 
Posty: 14
Dołączył(a): 4 lut 2008, o 23:40
Lokalizacja: woj. Mazowieckie

Wymiana skrzyni????

 

Postprzez SotoM » 9 lip 2008, o 22:47

sądze ze skrzynia od 2,0 115konnego bedzie pasowała.na niej prędkośc maxymalna z tego co teoria pisze to 197km z tego co pamietam ale ręki nbie dam sobie za to uciąć. ja kiedys do mk@ 1,6, miałem skrzynie 4ke i załozyłem 5ke od 1,8. to 2L ma taką samą skrzynie i mocowania itd...
Mój były SotoMoVWóz

Powered by diesel inside -by Leopard
Avatar użytkownika
SotoM
Members
 
Posty: 4053
Dołączył(a): 22 lip 2007, o 12:45
Lokalizacja: Szczecin
Rocznik: 2007
Silnik: BRD
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez domin46 » 10 lip 2008, o 02:21

A czy od tej co teraz posiadam 1.8 będzie lepsza? Bo od 2.0 kosztuję około 1000 a do 1.8 400.
Avatar użytkownika
domin46
Berbeć
 
Posty: 14
Dołączył(a): 4 lut 2008, o 23:40
Lokalizacja: woj. Mazowieckie

Postprzez SotoM » 10 lip 2008, o 12:44

lepsza....5ty bieg jest dłuższy.
Mój były SotoMoVWóz

Powered by diesel inside -by Leopard
Avatar użytkownika
SotoM
Members
 
Posty: 4053
Dołączył(a): 22 lip 2007, o 12:45
Lokalizacja: Szczecin
Rocznik: 2007
Silnik: BRD
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez domin46 » 10 lip 2008, o 15:45

Więc wsadzę skrzynie od 1.8. Rozumiem że nie będzie komplikacji przy montowaniu tzn. łapy i uchwyty mocujące, sprzęgło, i sterowanie biegami?
Avatar użytkownika
domin46
Berbeć
 
Posty: 14
Dołączył(a): 4 lut 2008, o 23:40
Lokalizacja: woj. Mazowieckie

Postprzez SotoM » 11 lip 2008, o 00:20

skrzynia jest wysztko to samo tylko różni sie przełozeniami.
Mój były SotoMoVWóz

Powered by diesel inside -by Leopard
Avatar użytkownika
SotoM
Members
 
Posty: 4053
Dołączył(a): 22 lip 2007, o 12:45
Lokalizacja: Szczecin
Rocznik: 2007
Silnik: BRD
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi


- - -



Powrót do Napęd i skrzynia biegów

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości