Witam.
Mam golfa 1.8 ABS w automacie, 90 koni i chciałbym włozyć coś mocniejszego np. 2E i pytanko czy mogę wymienić sam silnik ,czy muszę mieć komplet. Czy moja skrzynia zagra z tym silnikiem . Moze ktoś to już robił i coś doradzi.
Pozdro.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
skrzynia biegów pasowac bedzie ale prawdopodobnie bedzie nie odpowiednia do silnika jesli chodzi o zgranie przyspieszenia,predkosci i spalanie...
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
zb46, ja robiłem swap z 1.8 ABS na 2E.Tu masz linka i tam jest cały opis swapa
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=187100
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=187100
-

michael799 - Czytacz
Ale jeśli masz 1.8 automat a chcesz manual to zmieniasz skrzynie sprzęgło , dokładasz pedały itd. więc skrzynia jako element pasuje ( mocowania śruby etc. ) reasumując jeśli w manualu skrzynia 1.8 pasuje do 2.0 to automat powinien także podejść . Jedynie co to przełożenia ale myślę że jeśli by to poskładać to automat by się spisywał , często są montowane z dużymi motorami.
-

Lucek777 - Gaduła
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Wiem,że 2E były spinane z automatycznymi skrzyniami tylko nie pamiętam oznaczenia skrzyni
Ale może na tej skrzyni co masz będzie to śmigało
Ja bym osobiście zostawił automata.
Ja bym osobiście zostawił automata.-

michael799 - Czytacz
Witam.
Ja też chce zostawić automat. Ale chciałbym mieć mocniejszy silnik no wiecie trochę więcej kucy.Z tego co widziałem to masa roboty, cała elektryka i kupę innych(chyba że się mylę) a ja nie bardzo w tym temacie, a w okolicy chyba nie bardzo ktoś by chciał to robić. Zawsze największą przeszkodą jest ten automat. Ktoś kiedyś mi doradzał ,ze najlepiej mieć dawcę z silnikiem i skrzynią. Tylko jeszcze jedna kwestia, jakiego rzędu kasa wchodzi w grę.Ja mieszkam w okolicy Świdnicy a może jest ktoś kto podjąlby się tematu? michael799może podeślij mi na pw. info co i jak po kolei, taką instrukcję.
Pozdro.
Ja też chce zostawić automat. Ale chciałbym mieć mocniejszy silnik no wiecie trochę więcej kucy.Z tego co widziałem to masa roboty, cała elektryka i kupę innych(chyba że się mylę) a ja nie bardzo w tym temacie, a w okolicy chyba nie bardzo ktoś by chciał to robić. Zawsze największą przeszkodą jest ten automat. Ktoś kiedyś mi doradzał ,ze najlepiej mieć dawcę z silnikiem i skrzynią. Tylko jeszcze jedna kwestia, jakiego rzędu kasa wchodzi w grę.Ja mieszkam w okolicy Świdnicy a może jest ktoś kto podjąlby się tematu? michael799może podeślij mi na pw. info co i jak po kolei, taką instrukcję.
Pozdro.
- zb46
- Czytacz
• Strona 1 z 1
Powrót do Napęd i skrzynia biegów