Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Wymiana poduszki pod skrzynia jak to zrobic
witam jestem nowym urzytkownikiem i mam maly problem czy mglby mi ktos opisac jak wziasc sie za wymiane poduszki pod skrzynia poniewaz chce to zorbic sam a nie wiem jak moj silniczek to 1.9 td czekam na pomoc z gory dzieki
- seba171
- Berbeć
wiem ze wymiana tania jest ale u mnie zaden mechanik w okolicy nie ma czasu a golfik stoji w garazu poniewaz z urwana poducha nie da sie jezdzic wiec jak ktos to nie dawno wymienial to prosze o krotki opis jak wymienic zeby sie nie nameczyc i uszkodzic czegos
- seba171
- Berbeć
poduszke skrzyni ale którą?? tą na ławie zawieszenia pod serwem czy tą środkową z przodu przychłodnicy??
tak na marginesie - chodzi o poduszke na ławie- czesto gęsto sie zdaża ze sie urywaja sruby 8mki na klucz 13mm którymi poduszka jest przykręcona do kielicha ławy..
tak na marginesie - chodzi o poduszke na ławie- czesto gęsto sie zdaża ze sie urywaja sruby 8mki na klucz 13mm którymi poduszka jest przykręcona do kielicha ławy..
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
Witam! Ja wymieniałęm jakiś czas temu poduszkę spod skrzyni biegów ... trochę problemów jest z jej odkręceniem , bo trzeba stosować różnego rodzaju przedłużki,gdyż ciężko się do niej dostać. A temat poruszłęm tu: http://www.golf3.pl/topics10/skad-ten-w ... vt6092.htm
- Fajter
- Berbeć
w TDI jest łatwiej... gorzej u nich w TD... tam jeszcze jest wzmocnienie... ciezko sie śruby zazwyczaj odkręcają... od poprzeczki przy podłuznicy...
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
ja wymienialem ostatnio w swoim i powiem ci ze w dwoch troche sie meczylismy ale nie jest calkiem trudno jezeli chodzi o poduszke na skrzyni oczywiscie
ogolnie najlepiej mi bylo odkrecic kolo lewe potem popuscilem lawe troche i wyciagnelem stara:) nie jest tak zle ale jak sam masz sie meczyc to za te 50 zl nie warto jedz do mechanika i tyle:)
ogolnie najlepiej mi bylo odkrecic kolo lewe potem popuscilem lawe troche i wyciagnelem stara:) nie jest tak zle ale jak sam masz sie meczyc to za te 50 zl nie warto jedz do mechanika i tyle:)-

tomcio06750 - Berbeć
• Strona 1 z 1
Powrót do Napęd i skrzynia biegów