Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Wibracje...:/
Witam. Mam problem z moim golfem, otóż podczas jazdy po równej drodze jedzie jak powinien jednak po przejechaniu przez jakąś nierówność samochód wpada w wibracje które ustępują dopiero jak zwolnię do ok 40km/h i jak znów przyśpieszam jest ok do momętu nierówności na drodze i tak w kółko. Miał ktoś podobny przypadek? Dodam, że opony sprawdzone, zawieszenie zrobione 2 miechy temu i wtedy wszystko było ok, tarcze i klocki nowe. Pozdrawiam
-

siti07 - Badacz tematu
Bardzo możliwe, że to poduszki bo dziś wymieniłem tylne łożyska bo i tak huczały troszkę i zamieniłem przegłuby wewnętrzne i dalej to samo. Poruszałem silnikiem i trochę lata więc teraz wymienię poduszki i zobaczę co się będzie działo. 

-

siti07 - Badacz tematu
Poduszki wymienione, stare już miały dość, wcześniej jak ruszyłem silnikiem to silnik latał na boki a teraz jest stabilny. Po zamontowaniu i jeździe testowej drgania zmniejszyły się jednak jeszcze delikatnie zostały ale to już zostały opony i jak je wymienię to dam jeszcze znać czy już jest git. Tylko pojawił się po wymianie problem, że jak zapalam i gaszę auto to strasznie szarpie budą, ale samą budą bo wcześniej jak gasiłem to mi maska drżała a teraz nie drży czyli jakaś poprawa jest ale w kabinie drgania teraz są bardziej odczuwalne:/....dodam, że poduszki febiego i na pewno dobrze zamontowane.
[ Dodano: 2012-06-12, 16:08 ]
Dziś sprawdzałem i wydaje mi się, że to ta poduszka przy chłodnicy przenosi drgania więc ją poluzowałem żeby się ułożyła podkręciłem sobie obroty z 840 na 903 i jest na wolnych obrotach trochę lepiej jednak przy gaszeniu i zapalaniu auta wibracje na budę są nadal dość silne
[ Dodano: 2012-06-14, 21:03 ]
kurde nikt nie miał podobnego przypadku??
[ Dodano: 2012-06-12, 16:08 ]
Dziś sprawdzałem i wydaje mi się, że to ta poduszka przy chłodnicy przenosi drgania więc ją poluzowałem żeby się ułożyła podkręciłem sobie obroty z 840 na 903 i jest na wolnych obrotach trochę lepiej jednak przy gaszeniu i zapalaniu auta wibracje na budę są nadal dość silne
[ Dodano: 2012-06-14, 21:03 ]
kurde nikt nie miał podobnego przypadku??

-

siti07 - Badacz tematu
• Strona 1 z 1
Powrót do Napęd i skrzynia biegów