witam
czy po odpaleniu i na biegu jalowym powinna sie krecic poloska czy nie? bo nie wiem czy mam walnieta skrzynie
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
nie i szczeze nie bardzo rozumiem temat przeciec na luzie gdyby sie krecila polos to auto jechalo by normalnie chyba ze bylby przegub walniety
Życie jest piękne! Jeśli prawidłowo dobierze się środki antydepresyjne
-

Cysiu_NS - Gaduła
Też nie bardzo rozumiem Twoje pytanie
Jeżeli auto jest podniesione na lewarku a silnik uruchomiony to wydaje mi się, że półośka może powoli się obracać. Takie zjawisko jest spowodowane wirującym olejem który popycha w tym przypadku luźną i nieobciążona półośkę. Podobnie jest w motocyklach z tylnym kołem
To nic niepokojącego.
Jeżeli auto jest podniesione na lewarku a silnik uruchomiony to wydaje mi się, że półośka może powoli się obracać. Takie zjawisko jest spowodowane wirującym olejem który popycha w tym przypadku luźną i nieobciążona półośkę. Podobnie jest w motocyklach z tylnym kołem
To nic niepokojącego.
[shadow=red] Sprzedam 2 x Kawa ZX-6R, 2001r oraz 2004r (636 na wtrysku) [/shadow] Sprzęty w nienagannej kondycji... Więcej info na PW.
-

Repsol - Badacz tematu
grzesiek8107, auto jeździ?? nic nie zgrzyta nic nie obciera tzn ze jest dobrze........
ółos ma sie obracać gdy sa oderwane koła od podłoża....
ółos ma sie obracać gdy sa oderwane koła od podłoża....
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
zgadza sie ma sie krecic bo jest takie cos jak mechanizm roznicowy i to jest dowod na jego wlasciwa prace.... jezdzic az do bolu zjawisko normalne:)
-

tomcio06750 - Berbeć
• Strona 1 z 1
Powrót do Napęd i skrzynia biegów