siemka
panowie sprawa jest
dzisiaj wracajac z pracy przy predkosci 100km/h podczas przyspieszania na 5biegu zaczelo mi trzasc calym autem - pierwsza mysl ze ktores kolo sie odkrecilo wiec pobocze klucz i sprawdzanie ale wszystkie kola dokrecone
pojechalem dalej ale znowu przy 100km/h zaczelo trzasc autem i lewarek zaczal latac jak szalony - nadmienie ze poduszka pod skrzynia wymieniona, zawieszenie wymienione w ubiegly weekend zero luzow na zawieszeniu.
aha jak zdejme noge z gazu to wszystko sie uspokaja
teraz tak mysle ze moze przegub wew sie wysypal ale czekam na wasze odp i opinie
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
A sprawdź, czy przy jeździe ok 20-30 km/h na III biegu też trzęsie przy dodawaniu gazu. Może być tak, że któryś cylinder nie trzyma ciśnienia i jest słabszy, stąd nierównomierne przyspieszenie silnika. Miałem tak jak była słabsza komprecha na 1 garku, wtedy silnik szarpał jak pierun.
Ogólnie warto sprawdzić kompresję na cylindrach.
Ogólnie warto sprawdzić kompresję na cylindrach.
-

prezesik - Members
ale ja mam na 2 cylindrze mała kompresje i mi nic nie trzęsie normalne to jest?
moj-golf/moj-ukochany-golf-3-prosto-od-emiczki-t41103.html -Ma była miłość 

-

Emiczka - VIP
- Rocznik: 2003
- Silnik: 1.6 passat B5fl
- Paliwo: PB
- Nadwozie: kombi
prezesik25, dzisiaj zauwazylem ze zjezdzajac z A4 na obwodnice wroclawia (dlugi luk w prawo) trzesienie sie nasila, podczas jazdy na wprost jest ciut lzejsze natomiast podczas wchodzenia w lewy luk nie ma nic
podczas ruszania z miejsca trzesie calym autem potem spokoj i tak mniej wiecej od 70km/h zaczyna sie trzepaczka
podejrzewam przegub wew przy prawej polosi
podczas ruszania z miejsca trzesie calym autem potem spokoj i tak mniej wiecej od 70km/h zaczyna sie trzepaczka
podejrzewam przegub wew przy prawej polosi
-

strzeliniasty - Members
no od kompresji by takich cyrków nie było..

-

Emiczka - VIP
wiesz co ja mam zła kompresje i wymieniłam uszczelkę pod głowicą jakby mu moc wróciła. Ale i tak zbieram kasę na nowy silnik bo nie wiadomo ile ten pociągnie.

-

Emiczka - VIP
• Strona 1 z 1
Powrót do Napęd i skrzynia biegów