Witam,
Ostatnio zauważyłem tłustą plamę na skrzyni biegów - patrząc z góry po otworzeniu maski - okolice łapy sprzęgła. Czy to olej ze skrzyni czy też gdzieś ze wspomagania mi wycieka ?
Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedź.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
cholera wie skąd. wrzuć jakieś foto...płyn wspomagania albo płyn chłodzacy. powąchaj te zapocenie... pojdź do mechanika niech zajrzy pod maskę skad to i dlaczego
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
Sorki panowie że odświeżam takie śmieci
Mam problem cieknie mi olej z pod czujnika wstecznego. Mam go z przodu skrzyni. I zastanawiam się nad wymianą, tylko według mnei ten olej nie cieknie przy gwincie, tylko tak jakby spod tej wtyczki. No jeśli się okarze że to z pod gwinta, to jest jakis specyfik na uszczelnienie tego miejsca. Dodam że skrzynie nie dawno wymieniłem i czujnik był "ponoć" kupiony nówka.
Mam problem cieknie mi olej z pod czujnika wstecznego. Mam go z przodu skrzyni. I zastanawiam się nad wymianą, tylko według mnei ten olej nie cieknie przy gwincie, tylko tak jakby spod tej wtyczki. No jeśli się okarze że to z pod gwinta, to jest jakis specyfik na uszczelnienie tego miejsca. Dodam że skrzynie nie dawno wymieniłem i czujnik był "ponoć" kupiony nówka.-

_mAster_ - Czytacz
na poczatek umyj dokladnie na około czujnika, czujnik i wtyczke, przejedz sie troche i sprawdź, jesli nie bedzie sladu to codziennie sprawdzaj. dodam ze nic dziwnego ze olej pokazuje sie we wtyczce - mozliwe... nie raz sie spotkałem. 

-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
• Strona 1 z 1
Powrót do Napęd i skrzynia biegów