W moim golfie jak jade (najczęściej jak puszczam z gazu) słychać drobne tarcie które wydobywa się najprawdopodobniej w skrzyni co to może byc. Może mało oleju w skrzyni??
MOże jest zurzyty??
Nie mam zielonego pojecia. PROSZE O POMOC
SKRZYNIA MANUALNA
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
miałem podobny problem.wymieniłem łozyska oporowe w mechanizmie różnicowym skrzynki biegów ,wałka sprzęgłowego ale nie usunąłem do końca szumów.winą jest samo zużycie skrzynki , biegi ,synchronizatory,olej w tym wypadku ma drugorzędne znaczenie ,chyba ,że go brak.sprawdz łożyska kół,szumy przenoszą sie tak ,że trudno ustalić ich pochodzenie .
pozdrawiam
pozdrawiam
- max
ja mam podobny problem na 3,4 i 5 słysze metaliczny stukot jest równomierny powiedzcie mi co to moze byc dzieje mi sie to powyzej 2000obr\min
oby to nie była skrzynia do wymiany
pozdrawiam wszystkoch
oby to nie była skrzynia do wymiany
pozdrawiam wszystkoch
Łukasz
- ŁukaszGarbus
- Berbeć
mam problem ze skrzynia raz biegi wchodza ok a raz wogulle nie chca sprzeglo raczej pracuje objawy sa tez takie ze jak jade to cos zaczyna piszczec nastepnie trzec sa tez opory toczenia auto slabnie niewiem czy to sprzeglo czy skrzynia niestety juz odstawilem malenstwo i bede zabieral sie do naprawy poniewaz nieda ssie jechac ( acha na luzie auto czasami ciagnie co moze byc
???) 
???) 
- arczi
- Berbeć
spoko panowie wczoraj zdemontowalem skrzynie myslalem ze to sprzęgło ale niestety sprzęglo jest gites a skrzynia niema 75% uzębienia wiec cza szukac nowej najlepsze jest to ze miala ful stanu oleju i do ostatniej chwili bylo extra zadnych objawow nie bylo po prostu nadszedl jej czas pozdrawiam 

- arczi
- Berbeć
Mam podobny problem słysze tarcie szczególnie na mniejszych predkosciach,na luzie tez-zmieniałem opony ,wywazałem koła,zmieniłem łozyska i słychac takie łe,łe,łe-jakby opona biła a nie bije bo na bank koła ok-jeśli to tzw łozyska oporowe to ile one kosztują i czy mozna samemu je zmienic?bez wyciągania skrzyni?
[ Dodano: 2008-01-22, 23:28 ]
jeszcze raz pisze odnośnie skrzyni-zna ktoś strone na której jest rozrysowana budowa skrzyni biegów z czesciami?pyt2 czy gdybym wypuscił rózowy olej i nalał zwykłego hipolu-zmniejsze tarcie-odgłosy?bo niektórzy mówią ze mogą pasc synchronizatory na zwykłym hipolu,czy odnosnie tego stukania tzw-łe,łe,łe-czy mozna szukac przyczyny w półosiach jesli przeguby przy skrecie nie stukają?
[ Dodano: 2008-01-22, 23:28 ]
jeszcze raz pisze odnośnie skrzyni-zna ktoś strone na której jest rozrysowana budowa skrzyni biegów z czesciami?pyt2 czy gdybym wypuscił rózowy olej i nalał zwykłego hipolu-zmniejsze tarcie-odgłosy?bo niektórzy mówią ze mogą pasc synchronizatory na zwykłym hipolu,czy odnosnie tego stukania tzw-łe,łe,łe-czy mozna szukac przyczyny w półosiach jesli przeguby przy skrecie nie stukają?
janek
- Drivani
- Berbeć
• Strona 1 z 1
Powrót do Napęd i skrzynia biegów