Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
stukanie przy skreconych kolach i nie wina przegubu
witam.Mam problem, gdyz niedawno w moim golfie zaczelo mi cos stukac przy skrecaniu w prawo, wiec odrazu pomyslalem ze to wina przegubu. wymienilem lewy przegub ale po wymianiu nic sie nie zmienilo i dalej tak samo stuka przy skrecie. czego to moze byc przyczyna?
- mat199134
- Berbeć
a jak stan koncowek drazkow ? skoro jestes pewny ze przeguby wszystkie masz ok to trzeba szukac w innych czesciach zawieszenia.
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
To być może przegub wewnętrzny się odzywa (z lewej strony). Jest to takie rytmiczne stukanie. Miałem ten sam problem. Po wymianie przegubów wewnętrznych problem zniknął.
-

palio - Administrator
- Rocznik: 95
- Silnik: 1Z++
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Z reguły przegub wewnętrzny odzywa się przy jeździe na wprost. Ale skoro piszesz, że końcówki drążków luzów nie mają a przeguby zewnętrzne całe to pozostaje to do sprawdzenia.
Taki odosobniony przypadek.
Taki odosobniony przypadek.
-

palio - Administrator
- Rocznik: 95
- Silnik: 1Z++
ja bym stawiał na osłony na odbojnicach zeszły na dół.ja tak miałem.najdroszy koszt przy na prawie to geometria kół 

Mój GOLF moj-golf/joker-1-9-tdi-t61143.html
-

hanawald - Members
- Rocznik: 97
- Silnik: 1.9 tdi
Powrót do Napęd i skrzynia biegów