Moderator: Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
-

PiJey88 - Administrator
- Rocznik: 1996
- Silnik: 2.8 VR6 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Problem rozwiązany, ze względu na wyjazd nie miałem czasu sam to zrobić i dałem samochód mechanikowi, okazało się że przy skręcaniu łożysko amortyzatora szarpało sprężyną, podobno brakowało tam jakiejś podkładki, wystarczyło ją dać i problem znikł 

-

ramniam - Berbeć
witam. sory ze odkopuje stary temat ale mam podobny problem ze swoim gofrem lecz przy skrecie w prawo i tylko na takiej dlugiej w prawo jak jest np. ostrzejsza jak np. wyjazd z ronda to nic a jak taki delikatny łuk to wtedy stuka. Dodam ze to sie zaczelo od razu jak wrzucilem gwint do swojej vr6 stki
- kaczy2012
- Berbeć
calkiem mozliwe, bo jak wymienialem to juz bylo widac ze pocieklo troche smaru z tego lozyska i bylo luzne, dlatego juz zamowilem u dealera dwa nowe w przyszlhm tygodniu zaloze i zobaczymy. Szczerze to nie mylalem ze lozysko na poduszse moze wydawac taki stuk hmmm zobaczyby szczerze mowiac to dobrze by bylo gdyby to byly te poduchy
[ Dodano: 2013-12-04, 21:09 ]
witam. no i po paru dniach delikanie slyszalne stukanie tylko przy lekkim skrecie przemienilo sie solidne nap....anie w lewym kole. Nie mam pojecia co to moze byc, moze tak jak pisze paxstor jest to lozysko amora (mam nadzieje) nowe poduchy juz zakupione zakladam je w sobotę. Ale obawiam sie ze moze byc to zew. przegub jak myslicie? i jesli tak to czy do vr6 podchodzi przegub od trujek z mniejszym piecem czy vr mial inne?
[ Dodano: 2013-12-04, 21:09 ]
witam. no i po paru dniach delikanie slyszalne stukanie tylko przy lekkim skrecie przemienilo sie solidne nap....anie w lewym kole. Nie mam pojecia co to moze byc, moze tak jak pisze paxstor jest to lozysko amora (mam nadzieje) nowe poduchy juz zakupione zakladam je w sobotę. Ale obawiam sie ze moze byc to zew. przegub jak myslicie? i jesli tak to czy do vr6 podchodzi przegub od trujek z mniejszym piecem czy vr mial inne?
- kaczy2012
- Berbeć
Trzeba koniecznie zwrócić uwagę na podkładkę pomiędzy dekielkiem spreżyny a łożyskiem amortyzatora. Przy wymianie na gwint musimy przełożyć ze starego amortyzatora. U mnie podkładka stopiła się z odbojem.
- wojtekjasny
- Czytacz
Powrót do Napęd i skrzynia biegów