Witam mam taki problem , gdy zmieniam biegi czy to w dół czy w górę, coś mi puka jakby młotkiem walic.(zmiana biegu,stuknięcie jednorazowe). Mechanicy wymienili mi wszystkie 3 poduszki a problem nadal jest.Czasem gdy płynnie zmienie bez gazu to nie słychać.
Co to może być?Sprzęgło też nówka z 10000 zrobiłem na nim.Tak już jeżdze jakiś czas i coraz głośniej wali.Pomóżcie.Pozdrawiam
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
sprawdzałeś olej w skrzyni?? moze mechanizm róznicowy jest rozsypany w skrzyni - jest luz na nim i dlatego moze pukac.... a to uderzenie jest w momencie gdy puszczasz lub wciskasz sprzegło??
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
Elo, witam
ja miałem cos podobnego tylko jak puszczałem pedał gazu to mi walił most w skrzyni, tylkoze to nie jedno razowe walnieci waliło cały czas.Az skrzynia sie rozleciała.
Pozdro
ja miałem cos podobnego tylko jak puszczałem pedał gazu to mi walił most w skrzyni, tylkoze to nie jedno razowe walnieci waliło cały czas.Az skrzynia sie rozleciała.
Pozdro
-

Legionista - Members
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
Witam !Miałem te same objawy --walnięta półoś wewnętrzna -jazda na biegu duszę lekko gaz stuknięcie (jak młotkiem)jednorazowo a potem w miarę przyspieszania cisza!Po wymianie cisza i śmigam dalej Pozdro
- cannondale
- Czytacz
• Strona 1 z 1
Powrót do Napęd i skrzynia biegów