Witam mam problem a mianowicie coś strasznie trze z lewej strony nie wiem co to może być
stało się to po zmianie przebugów zewnętrzych ale po jakimś tygodniu
Klocki były wymieniane,
Mieliście podobny problem przy bardzo małych prędkościach (10 km/h) nie trze
Moje pytanie brzmi czy może to być przegub wewnętrzny , łoźysko a moze tarcza (w co wątpie)
Pozdrawiam
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
czy sa to tzn wgrzytania. łożysko na piaście być może.semi14 napisał(a):coś strasznie trze z lewej strony nie wiem co to może być
ja akurat miałem taki problem z łożyskiem na piaście, straszny zgrzyt.
-

arek ryba - Members
proponował bym ci jakoś określić dobrze nasłuchać z kąd dobiega dzwięk wtedy łatwiej cos powiedziec na ten tematsemi14 napisał(a):raczej tarcie w czałej kapinie słychać

-

arek ryba - Members
W związku z podobnym tarciem, szumieniem czy jakkolwiek to nazwać (z tego co napisałeś objawy zdają się byc podobne) znajomy mechanik sprawdził mi zawiasy i stwierdził, że do wymiany łożyska amora i sworznie wahaczy. Nie znam się na tym kompletnie, ale też podejrzewałem łożyska albo hamulce. Niemniej jednak koleś sam jeździ trójką no i naprawia samochody od ładnych kilkudziestu lat także chyba mu zaufam i odstawię gofra w nowym roku do niego na kanał..
-

!diot - Badacz tematu
semi14, bez paniki. napewno pogieta jest blacha za tarcza hamulcową-ta osłona. poodginaj ja...a twój problem powinien zniknac. pewnie dotyka gdzieś w miejscu na wysokosci sworznia wahacza...
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
Rzeczywiście ta osłona była lekko wygięta ale to nie było to, dziś znalazłem przeczyne
jak wymieniałem przegub to nie dokręciłem na maksa od niego śruby i sie poluzowała
cała tarcza latała razem z przegubem i to było przyczyną tego tarcia
Pozdrawiam
jak wymieniałem przegub to nie dokręciłem na maksa od niego śruby i sie poluzowała
cała tarcza latała razem z przegubem i to było przyczyną tego tarcia
Pozdrawiam
- semi14
- Czytacz
no to szykuj sie na wymiane łozyska. nie zdziw sie jak zacznie ci łozysko hałasowac....a mozesz mies szczęscie ici to ominie...
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
• Strona 1 z 1
Powrót do Napęd i skrzynia biegów