Witam pojawił mi się problem mianowicie podczas jazdy przy mocniejszym wciśnieciu gazu sprzęgło zaczyna się ślizgać obrotomiesz idzie w góre a auto ledwo przyspiesza
Wydaje mi sie że to już będzie wymiana sprzęgła
Może ktoś pomoże mam pytanie co powinienem wymienić i jaki mniej więcej byłby tego koszt [/list]
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
kermid napisał(a):Kompletne sprzęgło +/- 400zł
Robocizna +/- 200zł
Nic dodać nic ująć. Od siebie dorzuce tylko małą rade. nie baw sie w wymienianie samej tarczy sprzęgła na przykład tylko rób komplet od razu. Zrobisz tarcze może chwile będzie dobrze, potem znowu sie sypnie i płacisz za robote drugi raz a do tanich rzeczy taka wymiana nie należy. Robisz komplecik i cieszysz sie jazdą przez dłuuuuuuugi czas

-

Lucas - Badacz tematu
OK Dzięki piękne panowie to wymieniam cale sprzęgło
Dzięki za pomoc
[ Dodano: 2011-05-02, 16:33 ]
jeszcze jedna mała sprawa może ktoś podać jakieś wyrazne foto linki sprzegła bo niewiem która to dzięki
Dzięki za pomoc
[ Dodano: 2011-05-02, 16:33 ]
jeszcze jedna mała sprawa może ktoś podać jakieś wyrazne foto linki sprzegła bo niewiem która to dzięki
- bartek77754
- Czytacz
Lucas napisał(a):kermid napisał(a):Kompletne sprzęgło +/- 400zł
Robocizna +/- 200zł
Nic dodać nic ująć. Od siebie dorzuce tylko małą rade. nie baw sie w wymienianie samej tarczy sprzęgła na przykład tylko rób komplet od razu. Zrobisz tarcze może chwile będzie dobrze, potem znowu sie sypnie i płacisz za robote drugi raz a do tanich rzeczy taka wymiana nie należy. Robisz komplecik i cieszysz sie jazdą przez dłuuuuuuugi czas
Siema. Mi też padło sprzęgło. I takie pytanko mam. Czy kupić całe sprzęgło używane(bo na nowe mnie nie stać) koszt 100zł czy tak jak mi mechanik powiedział żeby wymienić tylko docisk na nowy koszt 100zł.
-

FilippoGolf3 - Czytacz
prezesik25 napisał(a):Lepiej kolego zbierz kase i kup caly nowy komplet, czyli docisk, tarcze i lozysko oporowe. W tych elementach nie ma miejsca na uzywki, powinno sie zakladac nowe czesci.
Jedyna słuszna droga. Kupisz używkę czy sam docisk za 100, za robote powiedzmy z 200. Nie wiadomo ile na tym pojezdzisz. Za jakis czas sie sypnie znowu i znowu placisz za robote wiec nie zaoszczedzisz. Nowe sprzegło dobrej firmy około 300-400 zł i masz spokoj na lata.
-

Lucas - Badacz tematu
Wg mnie w używki lub w wymiane niekompletnego sprzęgła można się bawić jak sam sobie je wymieniasz bo nie tracisz kasy na "fachowców", choć zawsze istnieje ryzyko że gdzieś w trasie padnie, także tak jak koledzy wyżej pisali - raz zainwestować i mieć spokój.
- Nawladany
- Czytacz
OK DZIEKI ZA PODPOWIEDZI
[ Dodano: 2011-05-19, 21:04 ]
A CZY MÓGŁBY KTOŚ PODAĆ LINKA Z JAKIMŚ DOBRYM SPRZĘGŁEM W MIARE TANIM
[ Dodano: 2011-05-19, 21:04 ]
A CZY MÓGŁBY KTOŚ PODAĆ LINKA Z JAKIMŚ DOBRYM SPRZĘGŁEM W MIARE TANIM
-

FilippoGolf3 - Czytacz
Jeśli chodzi o mnie kupilem komplet 210 zł i juz 3 tygodnie po wymianie wszystko OK
i dodam od siebie tak jak koledzy wyzej pisali lepiej wymienić cale sprzęgło bo jak się okazało w docisku miałem wyryty rowek o głębokości około 2mm wiec wymiana samej tarczy nic by mi nie dała

i dodam od siebie tak jak koledzy wyzej pisali lepiej wymienić cale sprzęgło bo jak się okazało w docisku miałem wyryty rowek o głębokości około 2mm wiec wymiana samej tarczy nic by mi nie dała
- bartek77754
- Czytacz
prezesik25 napisał(a):Sprzęgło firmy LUK lub SASCH. Ja zakładałem LUKa, a stare też było LUK, które jeździło ze mną ok. 120 tys.km, nie wiem ile poprzedni właściciel wylatał na nim, a moze było to oryginalne sprzęgło...?
ja tez miale luka...
czyli chyba raczej takie bylo bo z tego co wiem to niebylo zmieniane w moim wczesniej...
- kobasek
- Czytacz
Powrót do Napęd i skrzynia biegów