Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Sprzeglo w podlodze..
Witam.Jestem nowy choc czesto przegladam forum.Mam problem ze sprzeglem.Otoz po zmianie skrzyni na 1,8 a silnik mam 2,0 8v symbol silnika 2e,wczesniej skrzynia CHE teraz CHD albo jakos tak,pedal sprzegla wpadl w podloge.Zerwalem dzis skrzynie i sprzeglo,sprzeglo wyglada na dobre,tzn zęby sa wszystkie docisk tez dobry.Na jednym z forum pisali ze trzeba wymienic sprzeglo na 1,8 bo walek moze byc grubszy.Czy to naprawi problem?Prosze o jakies rady.
Ostatnio edytowano 25 sie 2009, o 08:24 przez AineX, łącznie edytowano 1 raz
- AineX
AineX napisał(a):Na jednym z forum pisali ze trzeba wymienic sprzeglo na 1,8
No to dobrze ci napisali - przy zmianie skrzyni 2.0 na 1.8 musisz wymienic sprzęgło na 1.8
-

Legionista - Members
jak tarcza nachodzi na wałek sprzegłowy tzn ze pasuje ze frez w tarczy i na wałku jest ten sam... a moze ci sie rozciagnął camonapinacz linki sprzęgła. chyba ze kupiłeś zwalona skrzynie biegów...
zeby na czm są wporządku...
chodzi ci o wałek czy koło zamachowe..
zeby na czm są wporządku...
chodzi ci o wałek czy koło zamachowe..
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
SotoM napisał(a):jak tarcza nachodzi na wałek sprzegłowy tzn ze pasuje ze frez w tarczy i na wałku jest ten sam... a moze ci sie rozciagnął camonapinacz linki sprzęgła. chyba ze kupiłeś zwalona skrzynie biegów...
zeby na czm są wporządku...chodzi ci o wałek czy koło zamachowe..
Nachodzi dobrze.Jutro lub pojutrze bedzie zalozona skrzynia i bede sie bawil linka
[ Dodano: 2009-08-28, 08:52 ]
Witam,skrzynia zalozona,i dalej wystepowalo to samo,ale naciaglem linke na maxa i na sucho wszystko dziala,dzis popoludniu przykrece rozrusznik o ile bedzie dobry i sprawdze czy jezdzi.Na sucho wszystko dziala idealnie
- AineX
• Strona 1 z 1
Powrót do Napęd i skrzynia biegów