Czyli w takim razie sprzedawcy powiedziec ze automatyczna tak?Moderator: Moderator
Sprzedawca wypyta o rok auta ,silnik itd. i na pewno da ci odpowiednią linkę 

Mój Panzerwagon moj-golf/butelkowy-mkiii-zybiego-t40942.html
-

zybi - Badacz tematu
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
seryjnie jest automatyczna, są zamienniki z ręczną (są tańsze)
Moje byłe MK3 VR6
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html-

PiJey88 - Administrator
- Rocznik: 1996
- Silnik: 2.8 VR6 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Sprawdziłeś czy masz spinkę linki i czy ona jest cała . Czasami przy wymianie linki nie wymienia się spinki (ta pod łapą sprzęgła ma dodatkowo prostokątną gumę blaszkę i spinkę) wyrabia się i wyskakuje i sprzęgła niet

-

pietrasiak2 - Members
pietrasiak2 napisał(a):Sprawdziłeś czy masz spinkę linki i czy ona jest cała . Czasami przy wymianie linki nie wymienia się spinki (ta pod łapą sprzęgła ma dodatkowo prostokątną gumę blaszkę i spinkę) wyrabia się i wyskakuje i sprzęgła niet
radziłbym od razu kupić nowe zabezpieczenie, ja za toprana dałem chyba 15 czy 25zł więc kasa nie taka duża a po co sobie później psuć nerwy.
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
-

trollu - VIP
- Rocznik: 0
- Silnik: byl ADY jest M52TUB28
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: kombi
pietrasiak2 napisał(a):No chyba że koledze linka strzeliła
mnie w grudniu życie nauczyło że komplet to komplet
a tak jak napisałem 25 zł to nie kasa a będzie miał spokój 
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
-

trollu - VIP
- Rocznik: 0
- Silnik: byl ADY jest M52TUB28
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: kombi
koszty wymiany sprzęgła
Witam!
Mam pytanie odnośnie kosztów wymiany sprzęgła. W moim Golfie benzyna 1.4 z 1997r sprzęgło łapie na samej górze i zaczęło niestety ślizgać. W dużym serwisie powiedziano mi: 400zł sprzęgło i 400zł wymiana...czy takie koszty są faktycznie konieczne czy dla studenckiej kieszeni jest szansa zrobić to taniej? Z góry dziękuje za odpowiedzi.
Mam pytanie odnośnie kosztów wymiany sprzęgła. W moim Golfie benzyna 1.4 z 1997r sprzęgło łapie na samej górze i zaczęło niestety ślizgać. W dużym serwisie powiedziano mi: 400zł sprzęgło i 400zł wymiana...czy takie koszty są faktycznie konieczne czy dla studenckiej kieszeni jest szansa zrobić to taniej? Z góry dziękuje za odpowiedzi.
- PJazz
- Berbeć
ja za sprzeglo zaplacilem 300zl no i 300zl wymiana i 30 zl olej tylko tyle ze do silnika 2.0 92r
wtedy to ja sie wystraszylem tej ceny ze drogo ale Tobie to juz naprawde drogo powiedzieli
wtedy to ja sie wystraszylem tej ceny ze drogo ale Tobie to juz naprawde drogo powiedzieli
GOLF 3 GTI 2.0 8V 115KM 1992r silnik 2E
- robson2314
- Czytacz
moim zdaniem zdecydowanie drogo. Co do samego kompletu sprzegla to dobrej jakosci (LUK,VALEO,SAHS) komplet moze rzeczywiscie tyle kosztowac bez znizek, co do ceny za sama robocizne to rzeczywiscie zaporowa. Ja za taka operacje kasuje do 200zl max. Przy takim golfie to jest piekna i gladka robota
-

Imper - Members
Powrót do Napęd i skrzynia biegów