Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
jak dla mnie nie ma trudności. wyjęcie skrzyni nawet niecałe 1,5godziny. przy wyjmowaniu trzeba ja troszkę pomajtac aby flanasz od przegubu wyszła z za koła zamachowego. silnik musisz tylko podwiesic albo podłozyć cos pod miske aby nie upadł na glebe.
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
no nie wiem czy 1.5 straczy ci na wyjecie chyba ze mowa o warsztacie w pelni wyposazonymSotoM napisał(a):jak dla mnie nie ma trudności. wyjęcie skrzyni nawet niecałe 1,5godziny. przy wyjmowaniu trzeba ja troszkę pomajtac aby flanasz od przegubu wyszła z za koła zamachowego. silnik musisz tylko podwiesic albo podłozyć cos pod miske aby nie upadł na glebe.
-

piotrus23 - Members
piotrus23 napisał(a):no nie wiem czy 1.5 straczy ci na wyjecie chyba ze mowa o warsztacie w pelni wyposazonym
Spokojnie wystarczy. Trzeba tylko umiejętnie to robic i umiec sie posługiwac kluczami

-

Nowal - Gaduła
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Lvkasz a skrzynie masz 4 czy 5 biegowa??
moj-golf/moja-golfina-t16966.html
Zapraszam do ogladania mojego golfa
Zapraszam do ogladania mojego golfa
-

krisss.79 - Badacz tematu
no nie wiem czy jak bys mniał uparte dwie sruby od przegubów to 1.5 chyba ze bys cała zwrotnice wyjoł pracuje w serwisie fiata i co nie co robilem i nerwów straciłemNowal napisał(a):piotrus23 napisał(a):no nie wiem czy 1.5 straczy ci na wyjecie chyba ze mowa o warsztacie w pelni wyposazonym
Spokojnie wystarczy. Trzeba tylko umiejętnie to robic i umiec sie posługiwac kluczami
-

piotrus23 - Members
nie ma problemu. nie mam warsztatu ale garaż z kanałem i nie jestem w stanie zliczyc ile razy to robiłem...piotrus23 napisał(a):no nie wiem czy 1.5 straczy ci na wyjecie chyba ze mowa o warsztacie w pelni wyposazonym

-

SotoM - Members
co problem z półosiami....piotrus23 napisał(a):kopara by ci opadła
wiesz - jak robi sie to raz na ruski rok to sie nie dziwie.
ja robie po swojemu, pokolei no i przede wszystkim mam\narzedzia... co istotne - wieszak do silników...
. ty robileś wóz z psikusami to sie nie dziwie ale jesli wszystko sie odkreca to bez problemu 1,5godz i skrzynia na podłodze.
nie mowie ze 1,5 godz wyjecie sk. zmiana sporzegla i złozenie do kupy. nie da rady tak. po za tym nik nie bylby w stanie w takim czasie tego zrobic na tip top. zeby wymyc wyczyscic itp.
-

SotoM - Members
SotoM napisał(a):co problem z półosiami....piotrus23 napisał(a):kopara by ci opadła![]()
![]()
wiesz - jak robi sie to raz na ruski rok to sie nie dziwie.
ja robie po swojemu, pokolei no i przede wszystkim mam\narzedzia... co istotne - wieszak do silników.... ty robileś wóz z psikusami to sie nie dziwie ale jesli wszystko sie odkreca to bez problemu 1,5godz i skrzynia na podłodze.
nie mowie ze 1,5 godz wyjecie sk. zmiana sporzegla i złozenie do kupy. nie da rady tak. po za tym nik nie bylby w stanie w takim czasie tego zrobic na tip top. zeby wymyc wyczyscic itp.
auto robilem z podnosnika łapowego boi niestety kanał w serwisie jest niezbyt dopuszczalny.ktos kiedys chciał wyjac przeguby z piasty i walil w nie młotkiem wiec sie zaklepały po dwa jakas madra głowa przyspawala sruby od zwrotnicy do amorka pewnie dlatego ze sruby po przeciagane gwinty mniałyitd ogólnie kosmos,ale jak jest wszycho ok to w te 1.5 ze sie da
-

piotrus23 - Members
ja piernicze to faktycznie miałeś autyo rzeźbę... no ja jeszcze w swojej karierze auta z takimi psikusami nie miałem...
a za miast wyciagać półosie z piast to nie mogłeś rozpiać sworznia wahacz-sworzeń lub na zwrotnicy...
wtedy odsuwasz sobie cały goleń razm z półosią, trytkami półosie przypinam aby przegóby wewnetrzne były w górze i jest miejsce...
a za miast wyciagać półosie z piast to nie mogłeś rozpiać sworznia wahacz-sworzeń lub na zwrotnicy...
wtedy odsuwasz sobie cały goleń razm z półosią, trytkami półosie przypinam aby przegóby wewnetrzne były w górze i jest miejsce...-

SotoM - Members
SotoM napisał(a):ja piernicze to faktycznie miałeś autyo rzeźbę... no ja jeszcze w swojej karierze auta z takimi psikusami nie miałem...
a za miast wyciagać półosie z piast to nie mogłeś rozpiać sworznia wahacz-sworzeń lub na zwrotnicy...wtedy odsuwasz sobie cały goleń razm z półosią, trytkami półosie przypinam aby przegóby wewnetrzne były w górze i jest miejsce...
tez o tym myslalem ale przeguby szły do wymiany
-

piotrus23 - Members
• Strona 1 z 1
Powrót do Napęd i skrzynia biegów