Witam.Mam problem ze sprzęgłem. Wymieniłem sprzęgło na nowe (cały komplet ) a bierze ono u samej góry i ślizga. Czy wina leży po stronie linki z samoregulatorem ?
Z góry dziękuję za pomoc.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
jesli faktycznie założyli ci to nowe sprzęgło to nie ma prawa ciagnać no chyba ze linka strzelona to wtedy owszem...
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
bibronka,
jeśli przed zdjęciem linki nie zablokowali Ci samoregulatora to on poprostu się wysunął na max i dlatego sprzęgło wysoko bierze...w tej książce masz opis jak scisnąć samoregulator
http://odsiebie.com/pokaz/649470---92f2.html
jeśli przed zdjęciem linki nie zablokowali Ci samoregulatora to on poprostu się wysunął na max i dlatego sprzęgło wysoko bierze...w tej książce masz opis jak scisnąć samoregulator
http://odsiebie.com/pokaz/649470---92f2.html
-

mani51 - Members
Dziękuję wszystkim za zainteresowanie moim problemem oraz za rady
. Linkę na szczęście mam sprawną
. Sprzęgło wymieniałem sam i jak to zauważył mani51 nie zablokowałem samoregulatora. Ale wszystko na szczęście skończyło się dobrze i teraz moje autko znowu śmiga
. Jeszcze raz wielkie dzięki
!!!!!
. Linkę na szczęście mam sprawną
. Jeszcze raz wielkie dzięki
!!!!!- bibronka
- Berbeć
Witam
Chodzi mi o ten cały samoregulator tej linki, a dokladniej o to cos w czerwonym kwadracie
To coś można ruszać i czy ma znaczenie jak jak to jest przekręcone
A pozatym wg ksiązki jeżeli nie da się ruszyć ręką pedału sprzęgła do góry tzn do siebie to jest linka padnięta i nalezy wymienić ? prawda to
? no i dlaczego własnie wtedy jest padnięta
Pozdrawiam
Chodzi mi o ten cały samoregulator tej linki, a dokladniej o to cos w czerwonym kwadracie
To coś można ruszać i czy ma znaczenie jak jak to jest przekręcone
A pozatym wg ksiązki jeżeli nie da się ruszyć ręką pedału sprzęgła do góry tzn do siebie to jest linka padnięta i nalezy wymienić ? prawda to
? no i dlaczego własnie wtedy jest padnięta
Pozdrawiam
-

Robjunior - Czytacz
Robjunior napisał(a):A pozatym wg ksiązki jeżeli nie da się ruszyć ręką pedału sprzęgła do góry tzn do siebie to jest linka padnięta i nalezy wymienić ? prawda to ? no i dlaczego własnie wtedy jest padnięta
jak mnie oczy nie mylą to w książce jest napisane
więc chodzi tu o dźwignię przy skrzyni a nie pedał sprzęgła w kabinie a te 10 mm to jest luz jaki powinien zapewnić samoregulator jeśli tak nie jest to znaczy że łożysko wyciskowe jest dociśnięte za mocno do docisku i sprzęgło może się ślizgać...
a co do pierwszej części Twojego pytania to pojęcia nie mam jak to ma być ustawione
i też z chęcią się dowiem więc jeśli ktoś mógłby nas oświecić to będę wdzięczny 
-

mani51 - Members
Robjunior napisał(a):To coś można ruszać i czy ma znaczenie jak jak to jest przekręcone
Ja ostatnio pokręciłem tą całą obudową - nieświadom niczego
potem wrzuciłem 1ynke puściłem sprzęgło i stałem w miejscu
potem pokręciłem w 2gą stronę i dopiero brało jak wcześniej-

$kubi - Gaduła
• Strona 1 z 1
Powrót do Napęd i skrzynia biegów