Sprzegło nie działa

Wszystkie elementach układu napędowego i skrzyni biegów.

Moderator: Moderator

Sprzegło nie działa

Postprzez edi555 » 17 gru 2014, o 17:47

Witam dzis jechałem z pracy i na małym rondzie po wcisnieciu pedału sprzegła cos strzeliło i pedał sprzegła zaczał latac po wcisnieciu luzno w dol i gore.Dojechałem do domu bez sprzegla na drugim biegu .Otworzyłem maske bo myslalem ze to linla strzelila ale linka byla na swoim miejscu.Jedynie co zauwazyłem to ze ten uchwyt do ktorego jest przymocowany jeden koniec linki jest luzny i bez problemu mozna nim ruszac .Czy to oznaka jest zuzytego sprzegla czy linka mogla sie urwac np przy pedale sprzegła ?
edi555
Berbeć
 
Posty: 19
Dołączył(a): 24 kwi 2013, o 21:17
Lokalizacja: Rzeszow

Sprzegło nie działa

 

Postprzez k-m-r1 » 17 gru 2014, o 18:22

mugł strzelis samoregulator o ile masz takąwersje

rozbieraj i sprawdzaj

mogło strzelic ramie sprzegła i też lata
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
Avatar użytkownika
k-m-r1
Weteran
 
Posty: 2080
Dołączył(a): 24 sie 2008, o 18:48
Lokalizacja: OOL DW Praszka Wrocław

Postprzez trollu » 17 gru 2014, o 23:40

mógł się wyłamać ząbek w pokrywie skrzyni jak to było u mnie. jeżeli łapa sprzęgła luźno sobie dynda to raczej nie wina linki. u mnie winne było stare, nie zużyte ale ciężko działające sprzęgło.
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
Avatar użytkownika
trollu
VIP
 
Posty: 2503
Dołączył(a): 27 sie 2010, o 13:03
Lokalizacja: SKL/Cz-wa
Rocznik: 0
Silnik: byl ADY jest M52TUB28
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: kombi


- - -



Powrót do Napęd i skrzynia biegów

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google Adsense [Bot] i 6 gości