Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
sprzeglo? dziwny zapach, swisty
sprawa wyglada tak, dzisiaj rano jak wyruszylem w trase, zanim przejechalem przez osiedle na 2 biegu w kabinie byl taki dziwny zapach (cos jak przypalone sprzeglo, taki rybi zapach, kurcze nie wiem jak to opisac), potem jak wejdzie 3 i 4 bieg zapach znika, praktycznie za kazdym razem jak ruszam i wbijam 1 i 2 ten zapach sie pojawia i znika, ogolnie to sprzeglo lapie wyzej, ale do tej pory nie slizga sie, przynajmniej wedlug mnie, moze sie juz konczy?
Ostatnio edytowano 15 wrz 2008, o 19:05 przez kuracjusz, łącznie edytowano 1 raz
- kuracjusz
- Badacz tematu
jeśli da rade jeszcze zapiszczeć oponami na asfalcie to sprzęgło powinno być ok a na dziwne zapachy spod maski u mine pomogła wymiana filtra przeciwpyłkowego tylko że u mnie czuć było coś jakby spalony olej i głównie na postoju w korku itp. a w czasie jazdy było ok
-

mani51 - Members
filtr powietrza i przeciwpylkowy wymienilem kilka dni temu, wczoraj grzebalem przy pokretle od nawiewu, doginalem blaszke bo mi nie stykalo na wszystkich predkosciach, moze stamtad dochodza te zapachy, ehhh
- kuracjusz
- Badacz tematu
moze faktycznie ten filtr jest lipny, ehhh
a co do piszczenia na asfalcie, to nie udaje mi sie ta sztuka, hehe kumpel wsiadl tez nic z tego, obroty na 3000, 4000 i nie piszczy, ruszy dynamicznie, ale bez pisku, opony maja tutaj duze znaczenie ?
a co do piszczenia na asfalcie, to nie udaje mi sie ta sztuka, hehe kumpel wsiadl tez nic z tego, obroty na 3000, 4000 i nie piszczy, ruszy dynamicznie, ale bez pisku, opony maja tutaj duze znaczenie ?
- kuracjusz
- Badacz tematu
pewnie że opony mają znaczenie ale 75 kucy przynajmniej na jedynce powinien przekręcić kołami...ale póki możesz ruszać, jak to napisałeś - dynamicznie to nie ma się co przejmować sprzęgłem w zimę i tak nie poszalejesz
-

mani51 - Members
http://www.allegro.pl/item431931001_fil ... _audi.html
ja kupiłem coś takiego tyle, że normalnie w sklepie w podobnej cenie
ja kupiłem coś takiego tyle, że normalnie w sklepie w podobnej cenie
-

mani51 - Members
zapach to ciagnie spod maski do nawiewu,to moze byc zepsuta tarcza,jak nie pisczy na jedynce przy 3000 tys obrotow to 100 do wymiany,tylko maluchy nie piszcza kolami przy tych obrotach,wrzuc 3 i daj mu gazy jak sie zadusi odrazu to tarcza ok jak poslizgnie troche to na smietnuik,jak jej nie wymienisz to bedzie ci darla kolo zamachowe i wiecej dolozysz
- robercik
- Badacz tematu
sprawdze to ruszanie na 3, ale to mam delikatnie ruszyc czy sprobowac "zamielic" bo tego nie rozumiem
dzisiaj doszly jakies dziwne, drobne swisty, pojawiaja sie na kazdym biegu w okolicach 2000-2500 obrotow, mozna to porownac do wlaczajacej sie sprezarki tylko takie troche cichsze
nawet mnie nie dobijaj ze musze juz teraz sprzeglo wymieniac, ehh 500zl pojdzie... a tak wogole to jakie dobre sprzegla polecacie, podajcie firmy
dzisiaj doszly jakies dziwne, drobne swisty, pojawiaja sie na kazdym biegu w okolicach 2000-2500 obrotow, mozna to porownac do wlaczajacej sie sprezarki tylko takie troche cichsze
nawet mnie nie dobijaj ze musze juz teraz sprzeglo wymieniac, ehh 500zl pojdzie... a tak wogole to jakie dobre sprzegla polecacie, podajcie firmy
- kuracjusz
- Badacz tematu
mecenas, to nie twój temat?
http://www.golf3.pl/topics7/drobne-zgrz ... ght=#75655
Tam pisałeś że sprzęgło nie ślizga
u mnie takie dziwne
i wtedy też czuć było jakąś spaleniznę bo skrzynia się grzała i w ciągu tygodnia zgon
ale u Ciebie to może być sprzęgło tym bardziej że wysoko bierze
http://www.golf3.pl/topics7/drobne-zgrz ... ght=#75655
Tam pisałeś że sprzęgło nie ślizga
u mnie takie dziwne
były po zmianie oleju w skrzyni na jakiś lipnymecenas napisał(a):drobne swisty, pojawiaja sie na kazdym biegu w okolicach 2000-2500 obrotow
i wtedy też czuć było jakąś spaleniznę bo skrzynia się grzała i w ciągu tygodnia zgon
ale u Ciebie to może być sprzęgło tym bardziej że wysoko bierze
-

mani51 - Members
Powrót do Napęd i skrzynia biegów