Witajcie ,
mam coś ze sprzęgłem. . problem polega na tym że jak wcisnę sprzęgło na max to przy przygazowaniu auto chce ruszyć szarpie do przodu . tak samo jadę na 4 lub 5 biegu i przy dodaniu gazu auto całe szarpie a gałka od biegów lata.. skrzynia i tak idzie do wymiany bo coś w niej wali podczas jazdy.
w związku z tym mam pytanie czy te szarpanie i ruszanie do przodu przy wcisniętym sprzęgle to wina sprzęgła czy czegoś innego .? spodkaliście się z taką sytuacją?? czakam na odpowiedzi .
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
-

Radzio918 - Czytacz
Proponuję przyjrzyj się zawieszeniu silnika i skrzyni biegów , co do sprzęgła to może oceń tarczę jak będziesz skrzynię wymieniał. Tak czy tak sprawdź jeszcze to zawieszenie nie powinno telepać lewarkiem

-

pietrasiak2 - Members
jak obiecałem tak piszę. dziś złożyłem wszystko do kupy obeszło się bez wymiany skrzyni. stuki były spowodowane rozwalonym łożyskiem na wałku sprzęgłowym . było też bardzo zurzyte sprzęgło. teraz wszystko śmiga. dziękuje za wszystkie rady i pomoc. pozdrawiam 

- sebastyanov
- Czytacz
• Strona 1 z 1
Powrót do Napęd i skrzynia biegów