Jak zły dział to proszę o przeniesienie
Mój problem wygląda tak przednie prawe tylne tuleje miałem do wymiany i tak jeździłem cały czas tłukło mi z przodu potem zaczęło coraz bardziej na prostej drżała kierownica, skrzynia biegów golfa ściąga na lewą stronę po puszczeniu kierownicy na skrzyżowaniu stanąłem skręciłem kołami i dałem gazu trzasnęło coś z prawej strony i stanąłem jak jest włączony abojętnię jakiś bieg to tylko słychać zgrzyt i półosie się nie kręcą co się mogło stać czy rozsypały się przeguby ? wew czy zew albo półoś wyskoczyła proszę o rady i instrukcję jak zrobić to
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
najpewniej skonczyl sie wewnetrzny przegub-przy skrzyni......
po tym co piszesz objawy przed awaria tez wskazuja na niego, wiec stawiam na to ze sie rozpadl....... nowy kupisz za 100-140zl.
wymiana dosc prosta- odkrec najpierw glowna srube-od polosi-klucz nasadowy 30..,potem auto do gory i zwal kolo, potem na dlugich przedluzkach odkrecasz sruby mocujace przegub srodkowy do kielicha skrzyni- masz ich 6szt, bedzie to torx 8 lub imbus. potem odkrec sworzen wahacza,opusc wahacz i polos masz juz na wierzchu....
naprawde to tylko groznie wyglada... dasz rade
po tym co piszesz objawy przed awaria tez wskazuja na niego, wiec stawiam na to ze sie rozpadl....... nowy kupisz za 100-140zl.
wymiana dosc prosta- odkrec najpierw glowna srube-od polosi-klucz nasadowy 30..,potem auto do gory i zwal kolo, potem na dlugich przedluzkach odkrecasz sruby mocujace przegub srodkowy do kielicha skrzyni- masz ich 6szt, bedzie to torx 8 lub imbus. potem odkrec sworzen wahacza,opusc wahacz i polos masz juz na wierzchu....
naprawde to tylko groznie wyglada... dasz rade
http://www.golf3.pl/topics2/golf-varian ... htm#417295
Czasem na trasie spotykam prawdziwych szaleńców...
Pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi...
Czasem naprawdę ciężko ich wyprzedzić...
- olsen1969
- Czytacz
pietrasiak2 - gdyby strzelil zewnetrzny to ktoras z polosi krecila by sie, tak samo jakby sie ukrecila to krecilby sie ten kawalek i robil halas.....
http://www.golf3.pl/topics2/golf-varian ... htm#417295
- olsen1969
- Czytacz
• Strona 1 z 1
Powrót do Napęd i skrzynia biegów