Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
slizgajace sprzegło?pomocy...
witam potrzebuje pomocy rady mam golfa 2.o gti 8v i przy zmianie biegow nieraz wciskajac gaz tak dajac mu jak na zrywa to obroty ida w gore a nieprzyspiesza nic jaka moze byc przyczyna tego prosze o rade i jaki koszt bedzie takiej naprawy tego pozdrawiam
krzysiek_k5
- krzysiek_k5
- Berbeć
sprzeglo do wymiany, slizga sie, szybko wymieniaj, moze da sie jeszcze zacisk uratwackrzysiek_k5 napisał(a):dajac mu jak na zrywa to obroty ida w gore a nieprzyspiesza nic jaka moze byc przyczyna
koszty tak jak mowil kolega wyzej 
Papier ścierny: kilka złotych, Golf mk3: kilka tysięcy złotych, ścierać z niego lakier
Bezcenne 
>>mk3 abd by Dam88 <<
Bezcenne 
>>mk3 abd by Dam88 <<
-

Dam88 - VIP
panowie jak robić to porządnie. Dam88, tu jesteś w błędzie. jak juz tarcza sie ślizga to dostaje po dupie przylgnia docisku tarczy - jest nadpalony. przerabiałem wielo krotnie taki tani temat i nie było to najleprze rozwiazanie.zazwyczaj kończyło sie to kolejna robotą bo sprzęgło nie odpowiednio działało albpo sie docisk rozsypał. jak robic to porządnie komplet. tarcza docisk łozysko po za tym jak odkręcisz docisk od wału korbowego to masz uszczelniaczx tylny wału na wierzchu koszt nie wielki około 30zł i warto go wymienić takze odrazu.moze cieknie moze nie ale zacznie i co...
potem znowu ta sama robota i te same koszta....
taka jest moja zasada naprawy auta
potem znowu ta sama robota i te same koszta....
taka jest moja zasada naprawy auta-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
a o tym nie wiedzialem, ja teraz przerabialem slizgajace sie sprzeglo u mamuski w vectrze b, to jak dostalem od mechanika spowrotem sprzeglo, to nity z docisku wyryly juz rowki w tarczy sprzegla, a co do wymiany to tez ejstem za tym aby wymieniac caly komplet, zawsze pewniejsza naprawa i jak cos rabnie to nie trzeba bedzie jeszcze raz tego samego robic 

Papier ścierny: kilka złotych, Golf mk3: kilka tysięcy złotych, ścierać z niego lakier
Bezcenne 
>>mk3 abd by Dam88 <<
Bezcenne 
>>mk3 abd by Dam88 <<
-

Dam88 - VIP
• Strona 1 z 1
Powrót do Napęd i skrzynia biegów