Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
skrzynnia biegów problem
witam mam problem z skrzynia w golfie 3 1.9 td 1997 r problem tkwi w tym gdy wrzucam wsteczny i ruszam do tyłu to mi zgrzyta i trzęsie silnikiem na innych biegach tego nie mam w czym problem proszę o pomoc 

-

Biały1471 - Badacz tematu
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
podaj prosze wiecej info na ten temat bo mam skrzynie z właśnie uszkodzonym wstecznymprezesik25 napisał(a):nie tyle "tryby", co łożyska wałka biegu wstecznego.
Jak sie bawic to sie bawic 1.8 wyj..... VR6 wstawic 

-

Basior1997 - Members
pozwól ze wytłumacze ci to co napisałem ja a to co ty napisałes bez przemyslenia - skoro poleciało łozysko tak jak ty to sadzisz wiec robi sie jednoczesnie luz wałka na którym to umieszczony jest trybem biegu R co powoduje nie równoległe zazębianie się trybów co powoduje ścinanie stożka zębów co powoduje przeskakiwanie trybów na zębach ze względu na działające na nie obciążenie (ciężar pojazdu).prezesik25 napisał(a):nie tyle "tryby", co łożyska wałka biegu wstecznego.
-

SotoM - Members
mechanik ci powiedział dokładnie to co ci napisałem wyżej krótko w 4ech słowach...
w twoim przypadku ze nie zrobisz sobie tego sam -uwierz taniej cie wyjdzie wymiana skrzyni niż naprawa twojej i masz auto w 1 dzień,zaoszczędzoną kasę - lecz nie wiadomo jaka kupisz używkę - ale odrazu zmień olej w niej... życze ci abys kupił dobra sk... chyba ze po regeneracji z gwarancja i wysyłasz na kucje swoja... na allegro jest duzo ogłoszeń...
w twoim przypadku ze nie zrobisz sobie tego sam -uwierz taniej cie wyjdzie wymiana skrzyni niż naprawa twojej i masz auto w 1 dzień,zaoszczędzoną kasę - lecz nie wiadomo jaka kupisz używkę - ale odrazu zmień olej w niej... życze ci abys kupił dobra sk... chyba ze po regeneracji z gwarancja i wysyłasz na kucje swoja... na allegro jest duzo ogłoszeń...
-

SotoM - Members
• Strona 1 z 1
Powrót do Napęd i skrzynia biegów