Skrzynia z mk2

Wszystkie elementach układu napędowego i skrzyni biegów.

Moderator: Moderator

Skrzynia z mk2

Postprzez Pawel mk3 » 24 wrz 2014, o 23:28

Witam. Moja skrzynia ulegla rozsypce wiec jestem w trakcie jej wymiany
problem polega na tym ze mam druga w 100% sprawna skrzynie z tego samego silnika lecz prędkość przekazywana jest za pomocą linki. Nie wiem co w tej sytuacji zrobić bo chcialbym ja zamontować... Może ktoś cos w tym temacie proszę o info.. Pzdr :)
Pawel mk3
Czytacz
 
Posty: 21
Dołączył(a): 4 lis 2011, o 20:41
Lokalizacja: Zamość

Skrzynia z mk2

 

Re: Skrzynia z mk2

Postprzez pawelus6 » 25 wrz 2014, o 10:09

Pawel mk3 napisał(a):Witam. Moja skrzynia ulegla rozsypce wiec jestem w trakcie jej wymiany
problem polega na tym ze mam druga w 100% sprawna skrzynie z tego samego silnika lecz prędkość przekazywana jest za pomocą linki. Nie wiem co w tej sytuacji zrobić bo chcialbym ja zamontować... Może ktoś cos w tym temacie proszę o info.. Pzdr :)


Powinno dać się wykręcic mocowanie linki ze skrzyni i zastąpić je impulsatorem ze skrzyni z MKIII.
Skoro skrzynie są takie same to powinno się to da wymienic bez problemu, w MKII też były w niektórych wersjach impulsatory przy zegarach digfiz.
Mój golf Variant
AAZ: KKK K14~1.5Bar, Skrzynia CTN(TDi), dół TDi.
Avatar użytkownika
pawelus6
Gaduła
 
Posty: 575
Dołączył(a): 17 cze 2012, o 18:49
Lokalizacja: Śląsk, Knurów
Rocznik: 0
Silnik: Dziala
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi


- - -



Powrót do Napęd i skrzynia biegów

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google Adsense [Bot] i 6 gości