Skrzynia w 2E?

Wszystkie elementach układu napędowego i skrzyni biegów.

Moderator: Moderator

Skrzynia w 2E?

Postprzez Czarny725 » 21 cze 2014, o 01:18

Cześć :-) Mam takie pytanie czy wie ktos morze jakie oznaczenia ma skrzynia w golfie 3 GTI 2.0 2E 92' :?: Nie mam wlepy w bagażniku :-( i nie wiem jakie ona ma oznaczenia i czy skrzyna z 2.0 ADY o oznaczeniach CHE z GTI Editina 95' ma krótsze biegi od tej u Mnie w 2E :-> :?:
Świat się wali w głowie się kręci wsiadasz w GOLFA a on pędzi...
Avatar użytkownika
Czarny725
Czytacz
 
Posty: 27
Dołączył(a): 18 lut 2012, o 17:16
Lokalizacja: Niedoradz

Skrzynia w 2E?

 

Postprzez Opik » 21 cze 2014, o 02:24

skrzynia typu 020 wersja AMC

skąd pomysł że ma mieć krótsze biegi? To dokładnie to samo (w kwestii przełożeń), przecież te silniki poza drobnymi szczegółami prawie niczym się nie różnią i jadą dokładnie tak samo
Avatar użytkownika
Opik
Members
 
Posty: 7058
Dołączył(a): 28 lis 2011, o 22:22
Lokalizacja: Lublin
Silnik: 2.0
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Czarny725 » 21 cze 2014, o 09:34

Opik, U Mojego kuzyna w ADY na dwójce odcina przy 80 km/h z groszem a u mnie przy 95 tak samo na 3 u niego 130 a u Mnie prawie 150 :-D także nie wiem od czego on ma tam skrzynie... :-|
Świat się wali w głowie się kręci wsiadasz w GOLFA a on pędzi...
Avatar użytkownika
Czarny725
Czytacz
 
Posty: 27
Dołączył(a): 18 lut 2012, o 17:16
Lokalizacja: Niedoradz

Postprzez pablomed » 21 cze 2014, o 11:33

ja mam w Vento CHE obyś taką znalazł w dobrym stanie, a z tym odcinaniem to nie wiem, zresztą większość skrzyń 020 na niższych biegach ma te same przełożenia różnice dopiero na 4,5, więc nic z tego nie rozumiem o odcinaniu u was , a ludzie ze względu na trudności w znalezieniu CHE czy innej od gti wkładają z 1.8 razem ze sprzęgłem
pablomed
Members
 
Posty: 5992
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 18:01
Lokalizacja: małopolskie

Postprzez Opik » 21 cze 2014, o 11:48

Czarny725 napisał(a):Opik, U Mojego kuzyna w ADY na dwójce odcina przy 80 km/h z groszem a u mnie przy 95 tak samo na 3 u niego 130 a u Mnie prawie 150 :-D także nie wiem od czego on ma tam skrzynie... :-|

To ma krótszą skrzynię bo masz tak samo jak u mnie mniej więcej
Avatar użytkownika
Opik
Members
 
Posty: 7058
Dołączył(a): 28 lis 2011, o 22:22
Lokalizacja: Lublin
Silnik: 2.0
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Czarny725 » 21 cze 2014, o 14:23

Opik, U niego w bagażniku na wlepie jest oznaczenie CHE widocznie ktoś zmienił skrzynie na inna i dlatego tak jest :-> a Ja myślałem ze w ADY są krutsze skrzynie niż w 2E i chciałem Sobie taką wrzucić :-D
Świat się wali w głowie się kręci wsiadasz w GOLFA a on pędzi...
Avatar użytkownika
Czarny725
Czytacz
 
Posty: 27
Dołączył(a): 18 lut 2012, o 17:16
Lokalizacja: Niedoradz

Postprzez Gesiu_15 » 21 cze 2014, o 14:33

ja tam mam CHE i jest gitara , oczywiście mam 2.0 2E :ok:
Avatar użytkownika
Gesiu_15
Moderator Globalny
 
Posty: 3757
Dołączył(a): 14 kwi 2012, o 21:32
Lokalizacja: Kielce
Rocznik: 1994
Silnik: 2.0 2E GTI
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Czarny725 » 21 cze 2014, o 18:01

Gesiu_15, I jak Ci idze na tej skrzyni ? :-D
Świat się wali w głowie się kręci wsiadasz w GOLFA a on pędzi...
Avatar użytkownika
Czarny725
Czytacz
 
Posty: 27
Dołączył(a): 18 lut 2012, o 17:16
Lokalizacja: Niedoradz

Postprzez mateusz_918 » 30 cze 2014, o 16:50

ogólnie to gti maja wszystkie takie same przełozenie w skrzyni te kody w sumie nie wiem po grzyba robia jak i tak co kolwiek wsadzisz od dizla czy bendzyne 1.4 i tak wejdzie no moze kielichy na przegóbach bedzie trzeba zmienić bo czym większa skrzynia tym większe kielichy,
Co nie zmienia faktu ze 2E mają w ori CHE i taką ładuj też.
jeszcze powiem od siebie gdybym kupował tę skrzynie to napewno bym ja rozebrał i poprawił mechanizm różnicowy bo w tych skrzyniach własnie to sie psuję wysówa się sworzeń i trach go o obudowę robiąc dziure w skrzyni mi tak 3 o tym samym kodzie poszły.
co do kupna to radzę też ci patrzec by takowa skrzynia była w aucie bo jak sie domyslasz o co mi chodzi to większosć jest po wypadkach wyjmowane a takie skrzynie też długo z reguły nie hasają ;-) sory za błędy ale ja na nie nie zwracam uwagi :-P
mateusz_918
Gaduła
 
Posty: 444
Dołączył(a): 28 paź 2012, o 17:51
Lokalizacja: Lech Poznań
Rocznik: 96
Silnik: 1.9 AFN
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez pablomed » 1 lip 2014, o 11:03

Niektórzy zwracają uwagę na błędy w pisowni oraz rzeczowe np o wkładaniu skrzyni z 1.4, ale pewnie stwierdzisz że się czepiam.
pablomed
Members
 
Posty: 5992
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 18:01
Lokalizacja: małopolskie


- - - Plan treningowy - https://www.heliodent.pl - Plan treningowy



Powrót do Napęd i skrzynia biegów

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości