Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Skrzynia od GTI 16v do 2.0 8v AGG ??
Witam, pomóżcie mi ogarnąć temat takiego swapu. W moim GTI Edition 2.0 8v agg kończy się właśnie trzecia skrzynia! W pierwszej sypnął się wsteczny więc założyłem taką od 1.8 gt z nowym sprzęgłem a tamtą oddałem do remontu. Zanim chłopek mi ja uzdrowił zaczęła się sypać ta od 1.8 (3ka i 5tka zgrzytała) ale w końcu założyłem tą zregenerowaną i była miód malina przez jakieś 1,5 roku. Teraz zaczęła strasznie lać a do tego dwójka wchodzi tak jakby nie było już synchronizatora... I wpadłem na szatański plan wrzucenia skrzyni od GTI 16v z całym oprzyrządowaniem - bez niego się chyba nie da bo w 16v jest hydraulika. . . o ile w ogóle da się coś takiego zrobić...

- nurek555
- Berbeć
nurek555, pasuje, jeśli ona jest na hydraulice to wystarczy założyć pompkę wyprzęglika w ścianę grodziową i podpiąć dwa wężyki, i zmienić drążek zmiany biegów na taki z linkami, bo ABF chyba był już na linkach, ale ja na twoim miejscu wolał bym skrzynie od 8V, lepiej się na niej jeździ niż tej z 16V, chodzi o przełożenia, 8V ma krótsze biegi
Moje byłe MK3 VR6
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html-

PiJey88 - Administrator
- Rocznik: 1996
- Silnik: 2.8 VR6 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Zgoda, jeśli mówimy o seryjnej skrzyni z ABF-a, czyli CDA i DPA.PiJey88 napisał(a):lepiej się na niej jeździ niż tej z 16V, chodzi o przełożenia, 8V ma krótsze biegi
Jeśli w grę wchodzi przeróbka na hydraulikę, to polecam skrzynki z Passata B4 z ABF-em, wówczas mamy mocną skrzynię na sprzęgło 228mm z krótkimi przełożeniami, np CGY
Voice Kraft - postaw na jakość!
Volkswagen Klub Polska #157
.
.
-

slavwek.ie - Moderator Globalny
Dzięki wielkie chłopaki za pomoc;) zostaje jednak przy oryginalnej bo ona serio jest duużo krótsza, tylko muszę ją jakoś uzdrowić http://www.golf3.pl/images/smiles/icon_smile2.gif
- nurek555
- Berbeć
rozejrzał bym się jednak za lepszą skrzynią, bo ta przy ABF-ie długo nie pociągnie.
Voice Kraft - postaw na jakość!
.
.
-

slavwek.ie - Moderator Globalny
• Strona 1 z 1
Powrót do Napęd i skrzynia biegów