Mam parę pytań co do skrzyni biegów.
Objawy:
-Na początku trochę ciężko wchodziła 5tka ale już wyczułem i jest ok
-Po jakimś czasie ciężko wchodziła 1ka i dalej tak jest
-Często zgrzyta wsteczny
-Przy cofaniu słychać metaliczny dźwięk, jakby coś luźno latało. Objawia się to tylko przy cofaniu z gazem, jeżeli jadę do tyłu bez gazu lub z górki bez wstecznego to jest cicho.
-Skrzynia jest zapocona na samym dole tam gdzie jest znaczek VW
-Słychać trochę łożysko oporowe
Tak więc czy to wskazuje ewidentnie na skrzynie czy można wymienić jakieś jej elementy? Może wystarczy dolać oleju lub wymienić? Czy to ewidentna wina sprzęgła?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Hmm w sumie to po wymianie dźwigni przełączającej zdjąłem ten ciężarek z wybieraka, może to jest przyczyną? Muszę go poszukać ale wcześniej różnicy nie widziałem z i bez ciężarka.
-

hellaflush - Gaduła
hellaflush napisał(a):zdjąłem ten ciężarek z wybieraka
Moim zdaniem ciężarek to tak jakby przeciw waga, co by lepiej wszystko chodziło.Ktoś to tak zaprojektował i tam umieścił co by spełniało jakąś funkcję.
Sprawdź olej w skrzyni może brakuje.
Alpine CDA 9835R...Hifonics Falcon...RAINBOW SLC 265.25 KICK NG...Alpine 3544...Audio System HX08SQ BR
-

assesino - Badacz tematu
cieżarek musi byc
dlatego że jak zmieniasz bieg ruszasz wajchą a cieżarek nadaje pedu i bieg wskakuje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
dlatego że jak zmieniasz bieg ruszasz wajchą a cieżarek nadaje pedu i bieg wskakuje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran
Tak tylko mam wybierak z seata a dzwignie kupilem vw. Wiec ciezarek wyglada inaczej i nie pasuje na dzwignie vw dlatego go nie zalozylem. Jak wroce z nad morza wrzuce fotki jak to wyglada 

-

hellaflush - Gaduła
• Strona 1 z 1
Powrót do Napęd i skrzynia biegów