Witam
Jestem nieszczęśliwym posiadaczem Golfa Mk3 1,6 z 1995 roku.
Nawaliła mi skrzynia, a mianowicie nie mam 5-go biegu.
Konieczna jest wymiana. Może ktoś mi powiedzieć jakie oznaczenie powinna mieć skrzynia. Na swojej znalazłem coś takiego:
1-B SET 085.301.103 - C
ale to ponoć nie jest oznaczenie.
W tym modelu montowana jest ta mniejsza skrzynia (od silnika 1,4)
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Taka informacje uzyskałem od swojego mechanika, bo tak szczerze to ja się mało w tym temacie orientuje.
Może opiszę objawy to ktoś będzie mógł powiedzieć coś więcej.
Najpierw były problemy ze wstecznym, a mianowicie wyskakiwał przy większych obciążeniach gdy dodałem gwałtownie gazu lub pod większą górkę. Pewnego razu wyskoczyła mi piątka, ale wbiłem i jechałem dalej. Później wyskakiwała częściej, ale jak przytrzymałem dźwignie to można było jeździć. No i teraz już nie posiadam 5 biegu.
Może opiszę objawy to ktoś będzie mógł powiedzieć coś więcej.
Najpierw były problemy ze wstecznym, a mianowicie wyskakiwał przy większych obciążeniach gdy dodałem gwałtownie gazu lub pod większą górkę. Pewnego razu wyskoczyła mi piątka, ale wbiłem i jechałem dalej. Później wyskakiwała częściej, ale jak przytrzymałem dźwignie to można było jeździć. No i teraz już nie posiadam 5 biegu.
- stefangl
- Berbeć
synchronizator rozsypales a ze wstecznym moze tak byc ze sie juz sypie daj mi swojego meila to ci foty wysle co u mnie ze wstekiem sie stalo ale skrzynie sam naprawilem i to robilem pierwszy raz powiem ze lekko nie bylo 

-

uli - Badacz tematu
• Strona 1 z 1
Powrót do Napęd i skrzynia biegów