Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
skrzynia biegów
mam pytanie co może być przyczyną wyskakującej 3? Jak to naprawić? gdy mocniej się ją wepchnie to jest dobrze. I co zrobić żeby one tak ładnie wchodziły? olej jest 

-

badboyzlo - Berbeć
ladnie to one juz nigdy nie beda wchodzic bo skrzynie sa juz zuzyte;/... nie wiem czy sam to zrobisz ale mozna podciagnac ta 3 ...trzeba skrzynie otworzyc i tam jest regualacja zeby zaskakiwala do samego konca a nie na koniuszku:)...
VW GOLF MK3 by STINGER
VW GOLF MK3 by STINGER
-

stingeros - Members
stingeros, niekoniecznie.W moim TDI zabierak jest to plastikowy element wchodzący w skład wybieraka odpowiedzialnego za zmianę biegów.Obejżyj skrzynię dokładnie z góry, to taki element z ciężarkiem wyrównoważającym (takie kopyto).Może regulacja właśnie na zabieraku 

Jeżeli to co napisałem Ci pomogło to ...

-

piootrek - Czytacz
- Silnik: 1.4
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
tak jak ci piszą powyżej-regulacja na wybieraku-no i dochodzi do tego własciwy olej w skrzyni-czerwony syntetyk,jak jezdzisz na zwykłym hipolu to bedą ci cieżko biegi wchodziły.Przesmaruj cały wybierak i elementy ruchome WD40albo jakim innym wynalazkiem-penetratorem
janek
- Drivani
- Berbeć
Powrót do Napęd i skrzynia biegów