witam mam taki problemik ze skrzynią że przy zmianie biegów (przeważnie) na "2 "bieg wchodzi tak jakby o coś haczył (lewarek o coś trze?)Czasami mam problem z wrzuceniem "1" i wstecznego. Olej w skrzyni był wymieniany. Co to może być ? Może to byćwina sprzęgła czy raczej coś się dzieje ze skrzynią? Za pomoc dziękuję
[ Dodano: 2009-01-28, 18:00 ]
chciałbym jeszcze dodaż że u mnie żadnego zgrzytania nie ma a nie chc ę rozwalićskrzyni jeżeli to pierdoła
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
skrzynia biegów
Maciej
- macroz
- Czytacz
regulować tam nie ma co regulować bo akurat w tym rozwiazaniu które jest u cibie jest stałe miejsce łączenia lewarka z wybierakiem... jaka masz skrzynie??- z rozrusznikiem z przodu auta przy chłodnicy czy przy scianie grodziowej...
prawdo podobnie wyrobione sa prowadnice preta lewarka. 1dna prowadnica jest widoczna od spodu auta jej koszt to 2zł ale efekt jest...juz kilka razy robiłem taki problem...
natomiast druga prowadnica jest w srodku w lewarku - jak zdejmiesz mieszk przy biegałce to widac ta tulejkę(prowadnice) przez nia przechodzi to grube ramię....
prawdo podobnie wyrobione sa prowadnice preta lewarka. 1dna prowadnica jest widoczna od spodu auta jej koszt to 2zł ale efekt jest...juz kilka razy robiłem taki problem...
natomiast druga prowadnica jest w srodku w lewarku - jak zdejmiesz mieszk przy biegałce to widac ta tulejkę(prowadnice) przez nia przechodzi to grube ramię....
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi