Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
skrzynia albo sprzęgło
problem jest taki: biegi wchodzą na zgaszonym silniku luźno, ale gdy już odpalę to albo w ogóle nie wchodzą albo bardzo ciężko.. co może być tego powodem?
-

ziolasify - Czytacz
synchronizatory, wybierak itd. specem od skrzyń nie jestem ale jakby sprzęgło nie rozłączało czy coś to by było czuć i od razu byłoby wiadomo że jego wina
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
-

trollu - VIP
- Rocznik: 0
- Silnik: byl ADY jest M52TUB28
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: kombi
trollu napisał(a):synchronizatory, wybierak itd. specem od skrzyń nie jestem ale jakby sprzęgło nie rozłączało czy coś to by było czuć i od razu byłoby wiadomo że jego wina
Już jest ok. Poruszałem linką od sprzęgła tym samoregulatorem
-

tomassss89 - Czytacz
Tomasss....
Mialam to dokladnie 2 tyg temu nic ci to ruszanie nie pomoze raz drugi ale za 3 razem bedzie dupa blada mi na drodze biegi przestaly smigac ledwo doczolgalam sie na pobocze na awaryjnych wrzucilam 2(na zgaszonym tak jak pisales )i tak jechalam 30 km do domu na awaryjnych, zeby mnie smialo wyprzedzali jedz od razu do mechanika bo ci calkiem padnie samoregulacja. Wymieni i bedziesz przynajmniej spal spokojnie a niech ci nagle beigi odmowią posluszenstwa w korku miescie czy jakiejs trasie, szczeze kolego nie ma co czekac... ( 3 razy poruszalam linka ale 4 razu juz nie bylo )
Mialam to dokladnie 2 tyg temu nic ci to ruszanie nie pomoze raz drugi ale za 3 razem bedzie dupa blada mi na drodze biegi przestaly smigac ledwo doczolgalam sie na pobocze na awaryjnych wrzucilam 2(na zgaszonym tak jak pisales )i tak jechalam 30 km do domu na awaryjnych, zeby mnie smialo wyprzedzali jedz od razu do mechanika bo ci calkiem padnie samoregulacja. Wymieni i bedziesz przynajmniej spal spokojnie a niech ci nagle beigi odmowią posluszenstwa w korku miescie czy jakiejs trasie, szczeze kolego nie ma co czekac... ( 3 razy poruszalam linka ale 4 razu juz nie bylo )
-

Nati712 - Badacz tematu
Nati712 napisał(a):Tomasss....
To muszę całą linke od sprzęgła wymienić?
-

tomassss89 - Czytacz
tomassss89 napisał(a):To muszę całą linke od sprzęgła wymienić?
a da się część linki?
-

trollu - VIP
Tak wymienia ci cala linke bo tam pada samoregulacja a przy kazdym "ruszaniu jej recznie" psuje sie coraz bardziej koszt takiej linki jest na prawde nie wielki no moj mechanik wziol odemnie z wymian i wszytkim chyba z 30 zł ale to moj mechanik takze kazdy moze sobie krzyknac inna cene jednak wymiana cie nie ominie nie ma co przeciagac bo mi to padlo blisko stacji na obrzezach miasta a jak by mi to tak padlo w ruchu ulicznym na skrzyzowaniu to ja nie wiem co bym zrobila
-

Nati712 - Badacz tematu
Nati712 napisał(a): chyba z 30 zł ale to moj mechanik takze kazdy moze sobie krzyknac inna cene
hehe to niezłe musisz mieć układy jak linka 120zł, samo zabezpieczenie linki kosztuje 25zł. wiadomo, ceny mogą być różne ale tyle kosztuje linka gazu do komara
-

trollu - VIP
No ten facet co ja do niego jezdze to skupuje nowe auta powypadkowe ja nie wiem jakie sa ceny ale mowil mi ze taka linke ma i mi wymienil mam u niego tanio to fakt ale moja cala rodzina robi u niego auta od lat i praktycznie on jak wujek moze dlatego no ale napisales ile to kosztuje wiec kolega juz bedzie wiedzial 

-

Nati712 - Badacz tematu
oczywiście piałem podobny problem , problem był z jedynką i trójką czasami wsteczny gdy silnik chodził, wymieniłem wybierak i olej w skrzyni jeżdżę już prawie 2 lata od wymiany i zero problemów
, wydaje mi się że jak skrzynia zgrzyta i biegi nie wchodzą to jest problem z synchronizatorami, tak przy okazji fachowcy do których jeździłem chcieli mi skrzynię wymienić
a że jestem człowiek zmotoryzowany, troszkę oczytany na forach mam duży zapal do grzebania w samochodzie więc sam najpierw spróbowałem problem rozwiązać no i sukces 
, wydaje mi się że jak skrzynia zgrzyta i biegi nie wchodzą to jest problem z synchronizatorami, tak przy okazji fachowcy do których jeździłem chcieli mi skrzynię wymienić
a że jestem człowiek zmotoryzowany, troszkę oczytany na forach mam duży zapal do grzebania w samochodzie więc sam najpierw spróbowałem problem rozwiązać no i sukces 
- mariusz514
- Berbeć
• Strona 1 z 1
Powrót do Napęd i skrzynia biegów