mam pytanie bo mam na luzie skrzynię od diesla a potrzebuję na szybko do 1.8i założyć , czy podejdzie na dziury i wałek ? jak bardzo pogorszy się jazda na takiej skrzyni ?
Od jakiego diesla? To b.ważne. Jak od TD (75km) to miały takie same jak 1.8 (porównywane u kuzyna, ten sam typ skrzyni) Jak masz skrzynie z TDi to juz niestety nie podejdzie.
doklejam się żeby nie tworzyć nowego a takiego samego postu potrzebiował bym skrzyni do gtd 1.9 75km (turbo) pytanie brzmi z jakiego innego jeszcze podejdzie gdyż w mojej juz aż cos strzela najlepiej jakaś dłuższa przełożeniami
Kolego zajrzyj tutaj i podaj nam jaki masz kod obecnej skrzyni.
MK3 "I'd rather lose by a mile because i built my own car, than win by a inch because someone else built it for me. Your car is your story. Don't let someone else write the book."
nie posiadam już tej wlepy bo i do lakiernika jej szukałem i gdzies kiedyś czytałem zmiana 5 biegu od TDi dziala to ? dłuzsze przelożenie w tedy jest ?
według tabel wychodziło by to tak : Wersja :Golf GTD Special Okres Sprzedaży :IV 1992 do II 1995 Typ Pojazdu : HOF 1Y 2 Typ Silnika : AAZ Pojemność Skokowa silnika (cm3)/moc silnika w kW (KM) :1896/55 (75) Typ Skrzyni biegów/liczba biegów (rodzaj)* : 020CHD/M5
Thorsten- nie piszemy pod pod postem, od tego jest opcja edytuj.
Bez wiedzy jaką obecnie posiadasz skrzynie nie podsuniemy ci żadnego rozwiązania. Musisz zajrzeć pod auto i na dole skrzyni powinieneś znaleźć jej oznaczenie. Bez tego nie pomożemy.
MK3 "I'd rather lose by a mile because i built my own car, than win by a inch because someone else built it for me. Your car is your story. Don't let someone else write the book."