skrynia-czy będzie pasować ?

Wszystkie elementach układu napędowego i skrzyni biegów.

Moderator: Moderator

skrynia-czy będzie pasować ?

Postprzez VfrymarW » 13 gru 2010, o 18:16

Witam, Ostatnio w Seacie Toledo II rozsypała mi się skrzynia. I teraz pytanie ?
Czy skrzynia Do Seata Toledo II 1.9 TDI ma takie same przełożenia od VW Cady ? Skrzynia od Cady tez od 1.9 TDI i mocowania i reszta sie zgadza, tylko pytanie czy przełożenia sa takie same ? Ktoś wie albo może powiedzieć czy da sie jakos to sprawdzic ?
Avatar użytkownika
VfrymarW
Gaduła
 
Posty: 484
Dołączył(a): 16 lip 2010, o 17:59
Lokalizacja: Skępe

skrynia-czy będzie pasować ?

 

Postprzez PiJey88 » 13 gru 2010, o 18:46

sprawdź sobie oznaczenia obu skrzyń i porównaj dane z ETKI, będziesz wszystko wiedział
Avatar użytkownika
PiJey88
Administrator
 
Posty: 5010
Dołączył(a): 2 lut 2007, o 09:16
Lokalizacja: Warszawa
Rocznik: 1996
Silnik: 2.8 VR6 AAA
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez BialyUst » 13 gru 2010, o 19:44

bedzie pasowac bez problemy jedynie co to flansze bedziesz musial zmienic bo nieraz sa inne
Avatar użytkownika
BialyUst
Members
 
Posty: 1559
Dołączył(a): 3 lis 2008, o 21:31
Lokalizacja: GSL

Postprzez VfrymarW » 13 gru 2010, o 21:01

pasować wiem ze bedzie ale czy przełozenia sa takie same czy inne ?

[ Dodano: 2010-12-13, 20:01 ]
i co to sa te dane z ETKI ?
Avatar użytkownika
VfrymarW
Gaduła
 
Posty: 484
Dołączył(a): 16 lip 2010, o 17:59
Lokalizacja: Skępe

Postprzez BialyUst » 13 gru 2010, o 21:13

ETKA taki program :P co praktycznie jest w nim wszytsko dotyczace Grupy VAG
Avatar użytkownika
BialyUst
Members
 
Posty: 1559
Dołączył(a): 3 lis 2008, o 21:31
Lokalizacja: GSL

Postprzez VfrymarW » 13 gru 2010, o 22:25

Niestety nie mam czasu na pobieranie...
Do jutra muszę wiedzieć czy wkładać skrzynei czy nie, bo jak się rozmysle musze ja jutro oddac i szukac innej
Avatar użytkownika
VfrymarW
Gaduła
 
Posty: 484
Dołączył(a): 16 lip 2010, o 17:59
Lokalizacja: Skępe

Postprzez SotoM » 14 gru 2010, o 20:00

1.9 TDI a moc jaka 90,110, 115,130 ,150km...??? :zdziwko:
przełożenia biegów beda na 99% te same tylko kwestia co do Vmax'a...
skoro masz jedna i druga skrzynie to dawaj oznaczenia i sie sprawdzi.... a tak jestes w czarnej dupie...

[ Dodano: 2010-12-14, 19:39 ]
gadałem ze swoim znajomym który handluje gratami do vw używkami. powiedział mi ze psuje wszytko na 100% i przełożenia są wszystkie te sam.
ale mówię najlepiej jak byś podał kody skrzyń...
Mój były SotoMoVWóz

Powered by diesel inside -by Leopard
Avatar użytkownika
SotoM
Members
 
Posty: 4053
Dołączył(a): 22 lip 2007, o 12:45
Lokalizacja: Szczecin
Rocznik: 2007
Silnik: BRD
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi


- - -



Powrót do Napęd i skrzynia biegów

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości