Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
sciaga na lewo przy przyspieszaniu
jak w temacie. jak hamuje albo puszczam gaz jedzie prosto. jak dodaje gazu scaiga na lewo. co to moze byc ?
moje czarne gti.. http://www.golf3.pl/topics2/gti-8v-by-johny...
- johnyGTI
- Czytacz
-

swatu - VIP
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Najlepiej to w takich wypadkach jechac na diagnostyke zapłacic 10 20 zł i niech sprawdza na szarpakach zawieszenie czy nie masz niegdi luzów i czy amorki sa ok..
-

Legionista - Members
jakiś czas temu miałem taki obiaw - dodawalem gazu auto ciagneło na lewo - puszczałem gaz auto wracało na prawo - wibita prawa końcówka drążka kierowniczego.
pojedź na SKP na sprawdzenie na szarpakach.
pojedź na SKP na sprawdzenie na szarpakach.
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
zapomnialem dodac ze samochod byl sprawdzany i wyszlo ze zawieszenie jest ok. dzisiaj rozmawialem ze znajomym ktory zna sie na rzeczy i prawdopodobnie to mechanizm roznicowy
- johnyGTI
- Czytacz
cos kijowo sprawdzili...takie moje zdanie.johnyGTI napisał(a):samochod byl sprawdzany i wyszlo ze zawieszenie jest ok.
nich...jjjj. nigdy o czyms takim nie słyszałem co ma skrzynia biegów do sciągania auta na któraś stronę - nie ma takiej opcji. skrzynia daje ci tylko napęd a nie steruje na boki kołami... pojedź gdzies indziej na sprawdzenie zawieszenia.johnyGTI napisał(a):prawdopodobnie to mechanizm roznicowy
-

SotoM - Members
ale jezeli naped jest nie rowno rozkladany to mzoe sciagac. sprawdze jeszcze raz zawieszenie
- johnyGTI
- Czytacz
naped - mechanizm rózncowy,siła(naped)jest dawane na koło gdzie ma mniejsze obciażenie.
a musiał byś mieć opory toczenia koła aby go zciagało. czyli np zapieczone hamulce ze klocki dolegają do tarczy hamulcowej i sie grzeją - warto było by sprawdzić - coś takiego pokaze na badaniu hamulców(rolki)- opory toczenia koła.
a musiał byś mieć opory toczenia koła aby go zciagało. czyli np zapieczone hamulce ze klocki dolegają do tarczy hamulcowej i sie grzeją - warto było by sprawdzić - coś takiego pokaze na badaniu hamulców(rolki)- opory toczenia koła.
-

SotoM - Members
sprawdz mocowanie silnika a dokladniej ta srube co jest na pierwszej poduszce u mnie mechanicy robili i nie prykrecili jej i mi sciagalo w lewo przy dodawaniu gazzu,jak jechalem na luzie wszystko bylo ok i zadne badania nie pokazaly co jest prayczyna dopiero jak sam sie przyjzalem to zobaczylem co jest...
- marcin291986
- Czytacz
• Strona 1 z 1
Powrót do Napęd i skrzynia biegów