Samoregulująca linka sprzęgła

Wszystkie elementach układu napędowego i skrzyni biegów.

Moderator: Moderator

Samoregulująca linka sprzęgła

Postprzez Joshy » 5 gru 2012, o 12:49

Witam!
Mam mały problem z linką. Była wymieniana na samoregulującą kilka miesięcy temu, jednak z poprzednią linką spadł w łapie zaczep, dlatego została na łapę założona tylko podkładka.
Kilka dni temu znowu pedał sprzęgła został w podłodze, ale okazało się, że linka nie pękła, tylko pękła podkładka.
Tym razem kupiłam zaczep linki sprzęgła, coś takiego: http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQNdGjiKiLE3pWPyLB7znvz387A8mB7zmgQTV93-sRwaUP69xl_xmA6smL5, a tym samym przybyły jakieś 3 cm, a dotychczasowej linki nie da rady już na ten zaczep założyć, bo jest za krótka.
W związku z tym mam pytanie, czy da się jakoś tą linkę jeszcze raz ustawić, czy jeśli już raz została założona, to będzie działać tylko na tej długości, dla której została pierwotnie ustawiona?
Joshy
Berbeć
 
Posty: 18
Dołączył(a): 17 kwi 2012, o 11:06
Lokalizacja: Ruda Śląska

Samoregulująca linka sprzęgła

 

Postprzez trollu » 5 gru 2012, o 17:17

wrzuć jakies normalne zdjęcie a nie niedziałający link
ja mam takie zabezpieczneie z toprana
Obrazek
co do linki to samoregulator idzie ponownie spiąć ale trzeba się z nim trochę pobawić. siadasz, linka wyciągnieta od strony łapy sprzęgła, kolanami chwytasz obudowę samoregulatora, tam gdzie opiera się na skrzyni, jedną ręką mocno pociągasz za linkę do góry a drugą w tym samym czasie samoregulator na dół. szczegół w tym, że trzeba to zrobić bardzo energicznie, w jednym czasie i musisz jednym ruchem spiąć cały samoregulator bo jak na ułamek sekundy chociaż zwolnisz rękę to samoregulator znów się zatnie i zabawa od nowa. trochę siły tez do tego tzreba włożyć bo linka lekko nie idzie a samoregulator zacięty na lince tez łatwo nie puszcza
linka, w której samoregulator jest rozpiety nie będzie poprawnie działać a nawet nie powinno się dać jej założyć
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
Avatar użytkownika
trollu
VIP
 
Posty: 2503
Dołączył(a): 27 sie 2010, o 13:03
Lokalizacja: SKL/Cz-wa
Rocznik: 0
Silnik: byl ADY jest M52TUB28
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: kombi

Postprzez Joshy » 5 gru 2012, o 17:56

to jest dokładnie taki sam zaczep.
Dzięki za odpowiedź, spróbuję zrobić tak jak piszesz ;-)
Joshy
Berbeć
 
Posty: 18
Dołączył(a): 17 kwi 2012, o 11:06
Lokalizacja: Ruda Śląska


- - -



Powrót do Napęd i skrzynia biegów

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości