przy szybkim właczeniu wstecznego czasem zgrzytnie,auto troche podszarpuje przy puszczaniu sprzegła?co jest przyczyną?mam golfa2 i ten sam silnik i problem nie wystepuje
Drivani - ja miałem podobny problem w golfie 2 ruszając do przodu wszystko było ok ale jak włączyłem wsteczny to mi szarpało okazało sie że nie dokręciłem poduszki jak wymieniałem łożysko w skrzyni która jest mniej więcej tam gdzie nogi kierowcy oczywiście patrżąc pod maskie autka to znaczy trzyma skrzynie biegów w twoim przypadku być może jest to zerwan poduszka
jest kilka przyczyn tego zjawiska
1.zużycie tarczy sprzęgła
2.zużycie docisku sprzęgła tak zwane słoneczko
3.podciąganie linki może spowodować ciągnięcie na sprzęgle
Jeżeli chcesz podciągnąć linkę to nie rób tego za mocno dwa lub trzy obroty i przejaszczka jeśli nie ma efektu to znowu dwa ,trzy obroty i znowu jazda póżniej sam zobaczysz czy daje to efekt czy nie i czy zaczyna ciągnąć na sprzęgle
mam pytanie bo sprzęgło tez bierze mi pod sam koniec i chce troche popuścić linke, tylko gdzie ta śruba sie znajduje? przy skrzyni czy przy pedale sprzęgła gdzieś?
piter_89, jeżeli masz linkie z reczna regulacją to jest ona na końcu linki przy skrzyni biegów przy tej łapie ale jeżeli masz z samoregulatorem to albo linka do wymiany a druga opcja to sprzegło pomału się kończy