Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Przegub wewnętrzny wyciek oleju
Witam dzisiaj zauważyłem że na lewym przegubie wewnętrznym a dokładnie na jego osłonie mam wyciek oleju. Gdzie może być przyczyna tego wycieku i co wymienić? pozdrawiam.
-

xpiotrekx - Czytacz
moze być to wina pierścienia uszczelniającego który znajduje się miedzy przegubem a skrzynia
w najgorszym wypadku będzie to wina samego przegubu...
odkręć półoś od skrzyni i zobacz jaki jest stan tej uszczelki... a najlepiej ją wymień.
2 sprawdź jeszcze raz dokładnie czy nie ma innego wycieku
pozdro
w najgorszym wypadku będzie to wina samego przegubu...
odkręć półoś od skrzyni i zobacz jaki jest stan tej uszczelki... a najlepiej ją wymień.
2 sprawdź jeszcze raz dokładnie czy nie ma innego wycieku
pozdro
- Lampo
- Gaduła
-uszczelniacz półosie napedowej (flanszy brzegubu wewnętrznego)
-zaslepka (uszczelniacz) wieloklinu flanszy przegubu.
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
Imper czytaj uważnie "Witam dzisiaj zauważyłem że na lewym przegubie wewnętrznym a dokładnie na jego osłonie mam wyciek oleju..." Chodzi o przegub wewętrzny a nie zewnętrzny. Czy ty Imper masz w skrzyni smar?
xpiotrekx posłuchaj rady SotoM. Pozdrawiam
xpiotrekx posłuchaj rady SotoM. Pozdrawiam
-

gregorek35 - Czytacz
i po co te spiecia...
wiec odpowiedź.
-uszczelniacz półosi napedowej (flanszy brzegubu wewnętrznego)
jeśli zaslepka wieloklinu bedzie dziurawa - a tak robia co niektórzy garażowcy ze aby je wyciagnac robią dziurę i wydłubuja go- robia to co maja zrobic przy skrzyni nie kupujac nowej zalepki tylko smaruja ja grubo jakims klejem lub silikonem i wbijaja spowrotem a po jakims czasie silikon puszcza i olej skrzyniowy przez otwór przedostaje sie do wnetrza przegubu wewnetrznego gdzie miesza sie ze smarem przegubu i wylatuje przez mocowanie srybami osłony z blachą na zawnatrz i stąd olej na osłonie przegubu wewnetrznego.- z taka usterka kiedyś kupiłem byłą 2u litrówke...
po za tym kolega nasz i tak i tak msi pojechac na warsztat bo sam sobie tego nie zrobi...
ale przy najmniej wie ze sa 2ie opcje pojawienia sie oleju na przegubie wewnetrznym.
i już sie nie drapcie "dziewczyny"
...pozdrawiam.
xpiotrekx napisał(a):zauważyłem że na lewym przegubie wewnętrznym a dokładnie na jego osłonie mam wyciek oleju.
wiec odpowiedź.
-uszczelniacz półosi napedowej (flanszy brzegubu wewnętrznego)
jeśli zaslepka wieloklinu bedzie dziurawa - a tak robia co niektórzy garażowcy ze aby je wyciagnac robią dziurę i wydłubuja go- robia to co maja zrobic przy skrzyni nie kupujac nowej zalepki tylko smaruja ja grubo jakims klejem lub silikonem i wbijaja spowrotem a po jakims czasie silikon puszcza i olej skrzyniowy przez otwór przedostaje sie do wnetrza przegubu wewnetrznego gdzie miesza sie ze smarem przegubu i wylatuje przez mocowanie srybami osłony z blachą na zawnatrz i stąd olej na osłonie przegubu wewnetrznego.- z taka usterka kiedyś kupiłem byłą 2u litrówke...
po za tym kolega nasz i tak i tak msi pojechac na warsztat bo sam sobie tego nie zrobi...
ale przy najmniej wie ze sa 2ie opcje pojawienia sie oleju na przegubie wewnetrznym.
i już sie nie drapcie "dziewczyny"
...pozdrawiam.-

SotoM - Members
przegób.... to jest tylko łozysko pracujace pod różnym kątem....co to dalej gada.... czekajmy na ruch założyciela tematu a nie -co temat to sie wszyscy drapia kto ma racje kto co jak pisze....bez sensu...
-

SotoM - Members
Powrót do Napęd i skrzynia biegów