Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
problemy z automatem
czesc mam golfa3 automatyczna skrzynia biegów. i mam nastepujacy problem od nie dawna zauwazylem ze w trakcie jazdy samochod zachowuje sie tak jakby nie Zmienial biegow i jechal caly czas na tym samym biegu a czasami zdaza sie tak ze zmienia normalnie biegi ale gdy jest juz przy 4 to zmienia wtedy na nizszy bieg i zwiekszaja sie obroty i strasznie szarpie. nie znam sie wogole na mechanice co moze byc przyczyną??? pomocy
- dhx
- Berbeć
automatyczna sk.biegów to troche poważny temat...ale ja proponuje ci pojechać do firmy która sie zajmuje tego typu skrzyniami i na początek wymienić olej.nie jest to proste uwierz mi...przez wymiane oleju jak sie to zrobi nie mając pojecia mozna narobic sobie kłopotu...automat to nie manual ze olej zlewasz i wlewasz i jest cacy...nie nie... wlewa sie trochę uruchamia sie silnik,przęłancza sie biegi....
nie bede tego opisywał bo naprawde jest troboty przy tym w {cenzura}...
Naprawdę kolego automat to poważna i kasiasta sprawa.i nie jedź z tym do byle jakiego zakładu bo ci narobia wydatków...trudno zapłać a bedziesz miał to zrobione jak nalezy...bynajmniej ja bym tak zrobił... teraz skrzynia moze ci pracowąc w trybie awaryjnym...bo do automatycznej skrzyni jest osobny sterownik który współpracuje z ECU silnika... to pogmatwana sprawa...ale lajik ani mechanik od klocków czy wymiany sprzęgła moze zjebac ta skrzyni przy braku wiedzy na ten temat....
nie bede tego opisywał bo naprawde jest troboty przy tym w {cenzura}...
Naprawdę kolego automat to poważna i kasiasta sprawa.i nie jedź z tym do byle jakiego zakładu bo ci narobia wydatków...trudno zapłać a bedziesz miał to zrobione jak nalezy...bynajmniej ja bym tak zrobił... teraz skrzynia moze ci pracowąc w trybie awaryjnym...bo do automatycznej skrzyni jest osobny sterownik który współpracuje z ECU silnika... to pogmatwana sprawa...ale lajik ani mechanik od klocków czy wymiany sprzęgła moze zjebac ta skrzyni przy braku wiedzy na ten temat....
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
hej ja tak miałem w mercedesie i przyczyną była wacum pompa mechanik wymienił jakieś uszczelki i jeżdziłem jeszcze dwa lata nic się niedziało ,ale póżniej silnik się skończył i wrzuciłem nowy silnik z manualną skrzynią ,brat jeżdzi do tej pory .
-

wojtek070580 - Badacz tematu
• Strona 1 z 1
Powrót do Napęd i skrzynia biegów