Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
problem ze wstecznym
Mam pytanie, wymienilem sprzegło i mam kłopoty z biegiem wstecznym, iż przy właczonym silniku harczyczy w skrzyni i ciezko wchodzi wsteczny! Pozostalem biegi wszystko ok. Co mam zrobic???
- lukasz001
- Berbeć
moze biegi zostały żle wyregulowane po montażu skrzyni.moze być kwestia regulacji.
a pozwole sobie sie zapytać jak we wiekszośc moich postów - jak olej w skrzyni biegów?? ja miałęm bardzo dużo problemów z biegami takze zgrzytał mi wstek - wymieniłem olej w skrzyni i wszystkie problemy jakie miałem z biegami skończyły sie...
a pozwole sobie sie zapytać jak we wiekszośc moich postów - jak olej w skrzyni biegów?? ja miałęm bardzo dużo problemów z biegami takze zgrzytał mi wstek - wymieniłem olej w skrzyni i wszystkie problemy jakie miałem z biegami skończyły sie...
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
Linka
tu nie ma linki wszystko jest na cięgnach ..... przyczyn może byc wiele ... też przez ostatnie tygodnie walczyłem z jedynką bo nie wchodziła wogóle praktycznie no i piątka .... pomogła regulacja na drążku no i wymiana (facet dotłoczył mi na tokarce z jakiegoś tam "cudownego" podobno materiału wszystkie te tulejki które idą od i do wybieraka ... ) ciężko jest to dostać, i jest elegancko ... oczywiście w autach z takim przebiegiem może to być też olej w skrzyni ... wymień, to dużo nie kosztuje stosunkowo ... a może Ci spartaczyli i źle skrzynie włożyli ? ... bo jak wsteczny i 2 .... nie wchodzą tylko charczą to dziwne ... one nie mają ze sobą nic wspołnego teoretycznie .. a może sprzęgło jest nie wyregulowane ... tu też nie ma linki jest pompa hydrauliczna i siłownik na pedale ... więc nie ma co podciągać nawet
w passacie TDI ojciec miał przypadek, że jedynka też ciężko wchodziła a jak juz wlazła to auto na wciśniętym sprzęgle ruszało do przodu (na wrzuconym biegu) ... pomogło odpowietrzenie układu.
tu nie ma linki wszystko jest na cięgnach ..... przyczyn może byc wiele ... też przez ostatnie tygodnie walczyłem z jedynką bo nie wchodziła wogóle praktycznie no i piątka .... pomogła regulacja na drążku no i wymiana (facet dotłoczył mi na tokarce z jakiegoś tam "cudownego" podobno materiału wszystkie te tulejki które idą od i do wybieraka ... ) ciężko jest to dostać, i jest elegancko ... oczywiście w autach z takim przebiegiem może to być też olej w skrzyni ... wymień, to dużo nie kosztuje stosunkowo ... a może Ci spartaczyli i źle skrzynie włożyli ? ... bo jak wsteczny i 2 .... nie wchodzą tylko charczą to dziwne ... one nie mają ze sobą nic wspołnego teoretycznie .. a może sprzęgło jest nie wyregulowane ... tu też nie ma linki jest pompa hydrauliczna i siłownik na pedale ... więc nie ma co podciągać nawet
w passacie TDI ojciec miał przypadek, że jedynka też ciężko wchodziła a jak juz wlazła to auto na wciśniętym sprzęgle ruszało do przodu (na wrzuconym biegu) ... pomogło odpowietrzenie układu.- morsdicti
- Members
-

Nowal - Gaduła
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
JA TEZ MAM PROBLEM ZE SKRZYNIA WYSKAKUJE MI WSTECZNY I ZGRZYTA PRZY TYM I TROCHE CIĘŻKO WCHODZI JEDYNKA. CO TO MOŻE BYĆ?
- KRZYSIEKKT
- Berbeć
• Strona 1 z 1
Powrót do Napęd i skrzynia biegów