Witam, mam problem ze swoim golfikiem, mianowicie. Podczas jazdy załóżmy na biegu 5 przy tam 100 km/h wciskając gaz do oporu, obroty są jak na luzie (mogę mieć max obrotów jadąc), nie dzieje się tylko tak na biegu 5, ponieważ jest tak już od 2/3/4/5, lecz przyspieszając "powoli" nie ma tego efektu. Domyślam się że przytrzymując obroty, przypalam sprzęgło, lecz co jest nie tak? Na ręcznym z jedynki gaśnie, więc samo sprzęgło wygląda na ok?
Pozdrawiam
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
wiadomość posta niezrozumiała
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran
Okej to może jaśniej. Wygląda to tak jak by sprzęgło się ślizgało, lecz nie jestem pewien czy ma to taki objaw.
Jadąc załóżmy na biegu 5 przy 100 km/h, gdy wcisnę pedał gazu na max, jestem w stanie osiągnąć wysokie obroty 5-6 tys, nie przyspieszając, tak jak bym nie miał wbitego biegu (luz).
Objaw ten pojawia się nie tylko na biegu 5 i podanej prędkości, ale także wcześniej, 3/4/5 bieg.
Jadąc załóżmy na biegu 5 przy 100 km/h, gdy wcisnę pedał gazu na max, jestem w stanie osiągnąć wysokie obroty 5-6 tys, nie przyspieszając, tak jak bym nie miał wbitego biegu (luz).
Objaw ten pojawia się nie tylko na biegu 5 i podanej prędkości, ale także wcześniej, 3/4/5 bieg.
-

Przem4S - Czytacz
Przem4S napisał(a):Jadąc załóżmy na biegu 5 przy 100 km/h, gdy wcisnę pedał gazu na max, jestem w stanie osiągnąć wysokie obroty 5-6 tys, nie przyspieszając, tak jak bym nie miał wbitego biegu (luz).
No wygląda na to że się jednak to sprzęgło ślizga.
-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio
ok to teraz zdjąc skrzynie sprawdzić ile jest jeszcze tych okłądzin i czy sprzegło nie jest "zpalone // zeszkolone?
mogło sie dostac tam ciut oleju i będzie musowo dy wymiany tarcza
jak byś potrzebował tarcze w średnim stanie to mam 190X na zbyciu
Tarcze wymieniłem bo miałem zdjętą skrzynie a ta mi padła
tarcza i docisk w komplecie
jeżdze dużo w trasie sprzegła urzywałem czasem ale w trasie PL /NL 1200 km urzywa sie tylko przy zjezdzie po LPG dlatego też zmieniłęm całość by miec spokój
mogło sie dostac tam ciut oleju i będzie musowo dy wymiany tarcza
jak byś potrzebował tarcze w średnim stanie to mam 190X na zbyciu
Tarcze wymieniłem bo miałem zdjętą skrzynie a ta mi padła
tarcza i docisk w komplecie
jeżdze dużo w trasie sprzegła urzywałem czasem ale w trasie PL /NL 1200 km urzywa sie tylko przy zjezdzie po LPG dlatego też zmieniłęm całość by miec spokój
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran
Kompletne sprzęgło sobie zmień. Ostatnio robiłem to u mnie. Fakt, cały dzień kręcenia ale teraz chodzi jak marzenie
Nie kupuj tanich zamienników, warto dołożyć stówkę i kupić coś lepszego... Wsadziłem Sachsa i jestem zadowolony.
Nie kupuj tanich zamienników, warto dołożyć stówkę i kupić coś lepszego... Wsadziłem Sachsa i jestem zadowolony.-

Marek - VIP
• Strona 1 z 1
Powrót do Napęd i skrzynia biegów