Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
PROBLEM ZE SPRZEGLEM I SKRZYNIA BIEGOW
Mam golfa 1.6 ABU.Moj problem polega na tym,ze jak auto sie rozgrzeje to strasznie trzeszczy pedal sprzegla i ciezko wchodza biegi.Poki sie nie rozgrzeje wszystko chodzi plynnie.Moze ktos mial taki przypadek?Co moze byc tego przyczyna?Z gory dzieki.
- adi 21
- Berbeć
Re: PROBLEM ZE SPRZEGLEM I SKRZYNIA BIEGOW
mojemu znajomemu chyba sie cos takiego pzydazyło niejestem pewny ale on miał chyba tylko tarcze do wymiany i olej w skrzyniadi 21 napisał(a):Mam golfa 1.6 ABU.Moj problem polega na tym,ze jak auto sie rozgrzeje to strasznie trzeszczy pedal sprzegla i ciezko wchodza biegi.Poki sie nie rozgrzeje wszystko chodzi plynnie.Moze ktos mial taki przypadek?Co moze byc tego przyczyna?Z gory dzieki.
-

czarny.00 - Czytacz
Bylem u mechanika i wymienil linke,ale nic to nie dalo dalej skrzypi jak sie przejedzie pare kilometrow.Sam sie glowi co tam tak trzeszczy.Podejrzewa,ze ta lapa przy sprzegle.Popsikal czyms tam,ale zero efektu.Czeka mnie znowu wizyta w warsztacie,bo to trzeszczenie doprowadza mnie do szalu. 

- adi 21
- Berbeć
witam. mam tak samo w golfie III 1.6B. tylko ze to skrzypienie jak naciska sie sprzeglo jest od czasu jak go ojciec kupil(czyli od zawsze tylko ze mi to nie przeszkadza) i skrzypi tylko jak jest zgaszony silnik. a biegi ciezko wchodza od zawsze i myslalem ze tak musi byc poki sie nie przejechalem golfem III 1.9TDI tam jest o niebo lepiej. i tez sie zastanawiam co jest przyczyna. pozdrawiam
- djwitek89
- Berbeć
hej widze ze niejestem sam
mam tak samo
piszczenie jak sie rozgrzeje
podejzewam albo tulejki na tej łapie co linka ją ciagnie pod maską lub w srodku docisk a te widełki co są do jednego wałka przyczepione z dociskiem
a kwestia oleju terz mi sie zdaje ze to cos w nosi do ciezkiej zmiany biegów dodam ze niemam problemu z wysprzeglaniem
hyba bede jezdził dalej tak
mam tak samo
piszczenie jak sie rozgrzeje
podejzewam albo tulejki na tej łapie co linka ją ciagnie pod maską lub w srodku docisk a te widełki co są do jednego wałka przyczepione z dociskiem
a kwestia oleju terz mi sie zdaje ze to cos w nosi do ciezkiej zmiany biegów dodam ze niemam problemu z wysprzeglaniem
hyba bede jezdził dalej tak
Średnie spalanie 7,5>8l lpg /5,8l pb
- dziabi3
- Members
Ja z tym piszczeniem też coś zauważyłem przy swoim samochodzie,w moim Golferze III 1.4 ABD jak pokonam dłuższą trasę czyli jak jest już porządnie rozgrzany (choć nie mam pojęcia czy to ma coś wspólnego) na piątym biegu coś mi piszczy w skrzyni,nie jest tak za każdym razem ale od czasu do czasu taki fakt zaistnieje i jest to tylko właśnie na 5 biegu,jeśli jadę np równą drogą to piszczenie jest delikatne ale jeśli zacznę podjeżdżać pod wzniesienie to słychać to głośniej i z momentem kiedy puszczę pedał gazu piszczenie zniknie a jak nacisnę gaz ponownie to piszczenie wraca
- marqess87
- Berbeć
• Strona 1 z 1
Powrót do Napęd i skrzynia biegów