Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Problem ze skrzynia
Mój problem polega na tym, że jak ujmę gazu to słychać tak jakby "koło fortuny" dzieje się tak tylko podczas jazdy i gdy jest zapięty jakiś bieg, gdy wcisne sprzęgło to troche robi się ciszej ale i tak słychać to rumotanie, czy to może być np. zużyte łożysko przy sprzęgle, czy poszedł mechanizm różnicowy,dodam że miałem załadowany komplet tzn. 5 osób. Z góry dziękuje za odpowiedz.
- scorpion1236
- Czytacz
Skoro ta "kołatka" występuje tylko podczas jazdy, to według mnie rozwala Ci się któryś z przegubów 

[shadow=red] Sprzedam 2 x Kawa ZX-6R, 2001r oraz 2004r (636 na wtrysku) [/shadow] Sprzęty w nienagannej kondycji... Więcej info na PW.
-

Repsol - Badacz tematu
przegub zewnętrzny terekocze na skretach natomiast przegub wewnętrzny terkotać bedzie podczas jezdy na wprost...
chyba ze poleciało ci któreś łozysko wałka w skrzyni biegów lub też łożysko na mechanizmie różnicowym...
chyba ze poleciało ci któreś łozysko wałka w skrzyni biegów lub też łożysko na mechanizmie różnicowym...
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
sprawdzalem znaczny luz ma przegob zewnetrzny lewy idzie do wymiany mam nadzieje ze to tylko to dzieki za pomoc
- scorpion1236
- Czytacz
witk oby koledzy sie nie mylili bo w moim byłym mk2 miałem takie same obiawy i wysypały sie zeby z 4 biegu a na domiar zmieliło mi 5. oby nie to
a dodma ze to było na pusto(1) i leciałem na trasie to nie było katowanie
a dodma ze to było na pusto(1) i leciałem na trasie to nie było katowanie-

SYLWEEQ79 - Members
niestety ale przycznya nie jest przegub ktory wymienilem, dodam ze dzieje sie tak na kazdym biegu i wszystkie wchodza bez problemu nie wiem moze oleju w skrzyni bylo malo i cos sie wyrobilo podjade dzis jeszcze do znajomego mechanika moze on cos zdjagnozuje
[ Dodano: 2009-04-14, 20:40 ]
wiem juz w czym problem skrzynia do wymiany ktores lozysko najprawdopodobniej sie rozlecialo
[ Dodano: 2009-04-14, 20:40 ]
wiem juz w czym problem skrzynia do wymiany ktores lozysko najprawdopodobniej sie rozlecialo
- scorpion1236
- Czytacz
ojojojo mam identyczne objawy
mam nadzieję że da się ją uratować biegi wchodzą bez najmniejszego problemu no ale na zdrowy rozum jak się rozleciało łożysko to chyba wystarczy je wymienić a nie od razu całą skrzynię? w końcu jak ci zbiją szybę to nie wymieniasz wszystkich 
mam nadzieję że da się ją uratować biegi wchodzą bez najmniejszego problemu no ale na zdrowy rozum jak się rozleciało łożysko to chyba wystarczy je wymienić a nie od razu całą skrzynię? w końcu jak ci zbiją szybę to nie wymieniasz wszystkich 
moj-golf/mk3-by-mazz-t10320.html <<-- MOJE MK III-

Mazz - VIP
ze skrzynia niestety jest troche inaczej niz z szyba
generalnie jak sie cos w skrzyni posypie to latwiej i przewaznie taniej jest kupic jakas sprawna uzywke.. sam to przerabialem w golfie jakis czas temu
generalnie jak sie cos w skrzyni posypie to latwiej i przewaznie taniej jest kupic jakas sprawna uzywke.. sam to przerabialem w golfie jakis czas temu
-

vnv_nation - Czytacz
mozna patrzeć dwojako.
jeśli poleci łozysko w skrzyni a masz układ w ASO to kupujesz łozysko i zmieniasz jak sie znasz na skrzyniach...praktycznie sam sobie robisz to tylko ponosisz koszt łozyska...
Ale mało jest osób które sie podejmują naprawy skrzyni a osoba znajaca sie weźmie też za to kasę i wychodzi ze mozesz kupić 2ga skrzynie. - zła strona tego ze nie wiadomo co kupisz...pojeździsz tydzień , parę miesiecy. albo lat... z resztą na allegro mozna kupić skrzynie tylko ze co niektórzy sprzedając to sa takie ch
e ze sprzedają skrzynie w stanie takim jaka ty masz...
chyba ze taka osoba daje ci jakąś gwarancje rozruchową na jakiś czas to wtedy bym sie nie obawiał...
jeśli poleci łozysko w skrzyni a masz układ w ASO to kupujesz łozysko i zmieniasz jak sie znasz na skrzyniach...praktycznie sam sobie robisz to tylko ponosisz koszt łozyska...
Ale mało jest osób które sie podejmują naprawy skrzyni a osoba znajaca sie weźmie też za to kasę i wychodzi ze mozesz kupić 2ga skrzynie. - zła strona tego ze nie wiadomo co kupisz...pojeździsz tydzień , parę miesiecy. albo lat... z resztą na allegro mozna kupić skrzynie tylko ze co niektórzy sprzedając to sa takie ch
e ze sprzedają skrzynie w stanie takim jaka ty masz...
chyba ze taka osoba daje ci jakąś gwarancje rozruchową na jakiś czas to wtedy bym sie nie obawiał...
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
no tak tu jest loteria.. mi sie na szczescie udalo, kupilem skrzynie z allegro uzywke i zadnych problemow z nia potem nie mialo biegi ladnie wchodzily 

-

vnv_nation - Czytacz
• Strona 1 z 1
Powrót do Napęd i skrzynia biegów