Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Problem z wyciągniciem skrzyni 1,8 B
Witam. Miałem zamiar zmienić sprzęgło w swoim mk3. Zabrałem się do tego ponieważ mechanik powiedział mi 400zł za samą wymianę. A więc robię to pierwszy raz i odkręciłem wszystko co trzeba czyli poduszki, półosie, skrzynie itd. Mam problem z jej wyciągnięciem... Skrzynie odeszła mi od silnika ale nie mogę jej wyciągnąć bo trzyma mnie łapa od poduszki pod skrzynią i prawdopodobnie to kółko co się przykręca przegub od strony pasażera. Jakieś propozycje co zrobić by ją wyciągnąć ? Pozdrawiam ( Szukałem różnych tematów ale żaden nie był mi pomocny )
Niżej nie mogę, bo urwę podłogę ! 

-

JAFAS - Czytacz
- Rocznik: 1995
- Silnik: 1.8GT Special Edition
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Musisz wykręcić całą łapę poduszki od skrzyni.
Co do flanszy co przykręca się przegub to stojąc od nadkola kierowcy trzeba skrzynię obrócić w lewo(przeciwnie do wskazówek zegara) i na początku unosić ją do góry.
Jak rozłączy się z silnikiem i flansza minie blok silnika to wtedy opuszczasz do dołu i wyjmujesz.
Co do flanszy co przykręca się przegub to stojąc od nadkola kierowcy trzeba skrzynię obrócić w lewo(przeciwnie do wskazówek zegara) i na początku unosić ją do góry.
Jak rozłączy się z silnikiem i flansza minie blok silnika to wtedy opuszczasz do dołu i wyjmujesz.
-

gello1 - Gaduła
hej zerknij w moją poradę będą foty
no i zerknij w sam naprawiam golf3 tam jest dokładny opis i co po kolei
łatwiej nie zrobisz jak w opisie z książki czy jak kolega wcześniej opisał
a sruby są oczyść okolice łapy może zasyfione
klucz chyba 15 i 17 nasadka
no i zerknij w sam naprawiam golf3 tam jest dokładny opis i co po kolei
łatwiej nie zrobisz jak w opisie z książki czy jak kolega wcześniej opisał
a sruby są oczyść okolice łapy może zasyfione
klucz chyba 15 i 17 nasadka
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran
• Strona 1 z 1
Powrót do Napęd i skrzynia biegów