Witam, mam golfa 3, z 1993 roku z 2.0 silnikiem, ale do rzeczy. Mam problem z wrzucaniem biegow, a mianowicie 1. Gdy chce wrzucic musze, ze tak powiem szybko wrzucic ten bieg, tzn. najszybciej i najmocniej w lewo (tak, zeby wstecznego nie wrzucic) i od razu na jedynke, to wtedy wchodzi. Wejdzie mi rowniez jedynka, gdy z dwojki od razu na jedynke wrzuce, ale rowniez musze to zrobic 'szybko'. Wiecie co moze byc przyczyna ? Pozdrawiam
Edit: Chcialem dodac, ze jak wbijam trójkę, to slychac zgrzyt, ale jak dluzej przytrzymam sprzeglo i dopiero wrzuce trójkę, to nie slychac zgrzytow i nic. Wchodzi ona ładnie, jednak slychac ten zgrzyt. Reszta biegow wchodzi idealnie.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
wczoraj to przerabiałem i wydaje mi się ze u Ciebie jak i u mnie cięgno nie dociska lewarka do konca i temu ciezko wbic jedynke, ale jak rozwiazac problem to nie wiem na pewno mozna wymienic to ale moze styknie dokrecic?
-

Ryjek - Badacz tematu
Witam, ja mam podobny problem. Jedynka wchodziła mi czasami z oporem zarówno na postoju jak i z włączonym silnikiem, czasami trzeba było użyć większej siły, teraz już nie wchodzi. Dodam że inne biegi wchodzą lekko bez problemów. Co to może być? Dodam że silnik mam 1.8 90km.
- matilee
- Berbeć
Również mam ten problem. Ciężko 1 wrzucić, czasami najpierw 2, a potem szybko 1.. ale teraz czasami tak nie idzie. Używam większej siły aby wbić i za którymś razem wchodzi. Zdarza się od razu,ale to rzadkość
i czasami mam problem z wbiciem 4 gdy na luzie jadę..
Mój golf to 1.8 90 km
i czasami mam problem z wbiciem 4 gdy na luzie jadę..
Mój golf to 1.8 90 km
- wesoly_99
- Czytacz
brak oleju w skrzyni, padnięte synchronizatory poszczególnych biegów...
"Dwa kieliszki wystarczą. Najpierw jeden, potem kilkanaście drugich" - J.Tuwim
Moje auto -
moj-golf/91-blekintny-gl-wojtek-t33310.html
Moje auto -
moj-golf/91-blekintny-gl-wojtek-t33310.html
-

..:VoyteQ:.. - Czytacz
- Rocznik: 1996
- Silnik: 1.8
- Paliwo: PB
- Nadwozie: cabrio
wszyscy sprawdzcie sobie plastikowa kulke tzw jabluszko http://allegro.pl/zestaw-naprawczy-draz ... 13752.html
u mnie zuzycie sie srodka tej klulki powodowalo to zeby wrzucic 1 to musialem z 2biegu wrzucac szybko jedynke a czasem zamiast 1 wszedl wsteczny
u mnie zuzycie sie srodka tej klulki powodowalo to zeby wrzucic 1 to musialem z 2biegu wrzucac szybko jedynke a czasem zamiast 1 wszedl wsteczny
-

strzeliniasty - Members
• Strona 1 z 1
Powrót do Napęd i skrzynia biegów