Problem z lozyskami...

Wszystkie elementach układu napędowego i skrzyni biegów.

Moderator: Moderator

Problem z lozyskami...

Postprzez nickonn » 9 sty 2009, o 12:18

Panowie mam problem, przy wymianie opon mechanik powiedzial ze lozyska z tylu sa do wymiany.kola nie sa bardzo luzne ruszaja sie moze na 2mm...i teraz moje pytanie: czy moge tak pojezdzic jeszcze troche?czy faktycznie moga kola mi odpasc lada moment?
nickonn
Czytacz
 
Posty: 34
Dołączył(a): 12 paź 2008, o 19:08
Lokalizacja: boat city

Problem z lozyskami...

 

Postprzez mani51 » 9 sty 2009, o 12:32

nickonn, jeśli jest luz a cicho chodzą to wystarczy je dokręcić, tylko nie za mocno, tak żeby nie było luzu ale żeby koło obracało się bez oporów
Avatar użytkownika
mani51
Members
 
Posty: 1415
Dołączył(a): 30 cze 2008, o 09:43
Lokalizacja: TJE, Wodzisław

Postprzez nickonn » 9 sty 2009, o 12:51

no wlasnie jedno kolo (bez wcisnietego/zaciagnietego) hamulca nie chodzi luzno.troszke sie blokuje:/
nickonn
Czytacz
 
Posty: 34
Dołączył(a): 12 paź 2008, o 19:08
Lokalizacja: boat city

Postprzez mani51 » 9 sty 2009, o 12:59

a jest na nim luz? Jeśli tak to nie odbija hamulec a jeśli nie ma luzu na łożysku to może być za bardzo dokręcone...jeśli Ci nie huczy nic w czasie jazdy to łożyską są dobre, trzeba je tylko odpowiednio dokręcić - tzn nie za luźno i nie za mocno...samo sprawdzenie i ewentualne dokręcenie to jakieś pół godziny roboty a jak już koniecznie chcesz zmieniać to tu masz poradę

http://www.golf3.pl/topics28/wymiana-lo ... t11409.htm

łożyska drogie nie są, a sama wymiana to też nic skomplikowanego więc jak głośno chodzą to lepiej nie odwlekać bo jak się takie łożysko zatrze to zacznie się obracać na ośce i później trzeba będzie ją też wymienić
Avatar użytkownika
mani51
Members
 
Posty: 1415
Dołączył(a): 30 cze 2008, o 09:43
Lokalizacja: TJE, Wodzisław

Postprzez seb » 9 sty 2009, o 13:02

sztuka cos okolo 25 zl dalem kiedys czyli 50 za dwa plus 20 zl za wymiane, i swiety spokoj
seb
 

Postprzez nickonn » 10 sty 2009, o 13:20

seb napisał(a):sztuka cos okolo 25 zl dalem kiedys czyli 50 za dwa plus 20 zl za wymiane, i swiety spokoj



no to ja mam 40zl sztuka i 45 za wymiane jednego...czyli prawie 200zl ;o a az tak bardzo sie nie znam na tej wymianie i nie mam warunkow...no nic..dzieki za info;]
nickonn
Czytacz
 
Posty: 34
Dołączył(a): 12 paź 2008, o 19:08
Lokalizacja: boat city

Postprzez lukasek1 » 11 sty 2009, o 13:55

200ZL ZA WYMIANE LOZYSK PARODIA NIE WIEM KTO CI TO ROBIL ;D
NIE LEPIEJ SAMEMU TO ZROBIC?? BARDZO FAJNY ARTYKUL http://www.golf3.pl/topics28/wymiana-lo ... t11409.htm
lukasek1
Czytacz
 
Posty: 32
Dołączył(a): 26 lis 2008, o 18:43
Lokalizacja: Nowe Skalmierzyce

Postprzez nickonn » 11 sty 2009, o 14:17

lukasek1 napisał(a):200ZL ZA WYMIANE LOZYSK PARODIA NIE WIEM KTO CI TO ROBIL ;D
NIE LEPIEJ SAMEMU TO ZROBIC?? BARDZO FAJNY ARTYKUL http://www.golf3.pl/topics28/wymiana-lo ... t11409.htm



wiem czytalem go co nie zmienia faktu ze i tak nie mam warunkow.wszystko zawalone sniegiem wiec nie bede ryzykowal z podnoszeniem samochodu;) 165,- za lozyska i wymiane.norauto troche sie ceni.musze poszukac innego tanszego mechanika.

czy te lozyska beda dobre? http://moto.allegro.pl/item525215411_vw ... zedaz.html
lub to
http://moto.allegro.pl/item511232370_so ... _seat.html

[ Dodano: 2009-01-15, 23:09 ]
no to dzisiaj pozbylem sie 250zl...lozyska 45 i wymiana 80...przy zdjeciu bebna okazalo sie ze szczeki sa do wymiany (a raczej to co z nich zostalo) wiec kolejny wydatek 53zl plus jakies sprezyny 30zl i pare innych rzeczy...kosztowna sprawa...dobrze ze sie za to nie zabralem bo chyba nie dalbym rady...ciezka zabawa...dla wprawionych raczej...ale znow mozna spokojnie jezdzic i podriftowac;]
nickonn
Czytacz
 
Posty: 34
Dołączył(a): 12 paź 2008, o 19:08
Lokalizacja: boat city


- - -



Powrót do Napęd i skrzynia biegów

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości