Problem z linką sprzęgła

Wszystkie elementach układu napędowego i skrzyni biegów.

Moderator: Moderator

Problem z linką sprzęgła

Postprzez Harry91 » 31 lip 2013, o 13:33

Mam taki problem iż wracając z Vw mani pękła mi linka od sprzęgła i wracałem 180km do domu bez sprzęgła.
W poniedziałek zamówiłem taka linke jaką miałem czyli z samonapinaczem. Linka jest firmy Topran.
Po godzinie montażu i dużej ilości nerwów założyliśmy wszystko jak było tylko że jak naciskam na pedał sprzęgła to po kilku naciśnięciach pedał wpada do połowy i nie chce odbijać, gdy linke ruszę to odbija i od nowa naciskam do 5 razy i wpada. Co robić? Już nie mam nerwów do tego.
Harry91
Czytacz
 
Posty: 48
Dołączył(a): 15 mar 2013, o 15:23
Lokalizacja: Bielice/Pyrzyce

Problem z linką sprzęgła

 

Postprzez Paweu » 2 sie 2013, o 13:04

Harry91 napisał(a):Linka jest firmy Topran.


Długo się nią nie nacieszysz... więc już możesz zbierać na ori lub taką bez samoregulatora. ;-)

Harry91 napisał(a):Po godzinie montażu i dużej ilości nerwów założyliśmy wszystko jak było tylko że jak naciskam na pedał sprzęgła to po kilku naciśnięciach pedał wpada do połowy i nie chce odbijać, gdy linke ruszę to odbija i od nowa naciskam do 5 razy i wpada. Co robić? Już nie mam nerwów do tego.


A strzela jak wpadnie? Może linka ma wadę fabryczną...
Avatar użytkownika
Paweu
Members
 
Posty: 4281
Dołączył(a): 6 maja 2011, o 17:34
Rocznik: 1111
Silnik: 0.8
Paliwo: CNG
Nadwozie: cabrio


- - -



Powrót do Napęd i skrzynia biegów

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości