w moim mk3 1.9td mam uszkodzoną linkę sprzęgła z samoregulatorem (1/3 skoku przeskakuje i dopiero potem łapie) i chcę kupić zwykłą z ręczną regulacją. szukałem u siebie w okolicy takiej linki, ale wszędzie były dostępne linki z samoregulatorem, a ta która nie miał samoregulacji (do silników 1.4 1.6) to nie pasowała do skrzyni (nie miała tego szerokiego pierścienia co opiera się o skrzynię. Czy ktoś może mi napisać jaka konkretnie to ma być linka bez samoregulacji (jakiś nr. katalogowy czy coś podobnego). Jeżeli było to przepraszam, nie znalazłem!
przy okazji, czy linkę z samoregulatorem można jakoś naprawić i założyć powtórnie?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Problem to już mi sprawiły dwie linki z samoregulatorami (jedna Sachs, druga też jakaś droga) i dlatego chcę zwykłą linkę.
- Grzesiek75
- Berbeć
Witam,
mój problem polega na tym że jadąc wczoraj zauważyłem że nagle biegi ciężej wchodzą. Otworzyłem maskę i chciałem założyć ten zielony element na lince (chyba już parę dni wcześniej spadł z tych zaczepów) i urwałem z jednej strony ten zaczep. Można to dokupić? I co może być przyczyną że biegi tak nagle ciężko wchodzą w tym jedynka?
Ten zielony element jest widoczny na tym zdjęciu:
Dodam że mam silnik 1.8 90km.
mój problem polega na tym że jadąc wczoraj zauważyłem że nagle biegi ciężej wchodzą. Otworzyłem maskę i chciałem założyć ten zielony element na lince (chyba już parę dni wcześniej spadł z tych zaczepów) i urwałem z jednej strony ten zaczep. Można to dokupić? I co może być przyczyną że biegi tak nagle ciężko wchodzą w tym jedynka?
Ten zielony element jest widoczny na tym zdjęciu:
- Kod: Zaznacz cały
http://www.iparts.pl/czesc/linka-sterowania-sprzeglem,vw,golf-iii-1h1-1991-08-1997-09,1-8-90km,121-505-1872-100077-0-94-103413.html
Dodam że mam silnik 1.8 90km.
- matilee
- Berbeć
• Strona 1 z 1
Powrót do Napęd i skrzynia biegów