Witam!Jestem nowy na forum wiec prosze o wyrozumiałosc.
Jakies 3 dni temu ruszajac autem z betonowego podjazdu pod domem zobaczyłem 3 moze 4 małe plamki oleju.Zerkajac pod auto zobaczyłem ze bardziej po prawej stronie Golfik jest spcony.
Prosze o porade w tej sprawie w miare dokładny opis co to moze byc i ewentualne koszty naprawy.Dodam ze jest to Golf3 96 rok 1.6 bezyna wersja Bon Jovi skrzynia 5 biegowa.
Pozdrawiam Szymon18
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Szymon18 napisał(a):Witam!Jestem nowy na forum wiec prosze o wyrozumiałosc.
Jakies 3 dni temu ruszajac autem z betonowego podjazdu pod domem zobaczyłem 3 moze 4 małe plamki oleju.Zerkajac pod auto zobaczyłem ze bardziej po prawej stronie Golfik jest spcony.
Prosze o porade w tej sprawie w miare dokładny opis co to moze byc i ewentualne koszty naprawy.Dodam ze jest to Golf3 96 rok 1.6 bezyna wersja Bon Jovi skrzynia 5 biegowa.
Pozdrawiam Szymon18
Z prawej strony, bardzo mało mówi
Moze to być np uszczelka miski olejowej ... tak z opisu ciezko powiedziec bo duzo jest elementów gdzie moze przeciekać olej
W 1.6 czestym problemem sa przeciekajace czujniki oleju i wtedy olej moze kapać sobie w dół ale to tylko sugestia

-

K@mil - POMOCNIK

Kapiacy olej
Dzieki za pomoc w rozwiazaniu tego problemu.Jak tylko zajade do warsztatu i usterka zostanie naprawiona to napisze czy to były czujniki czy cos od miski olejowej albo cos innego.Pozdrawiam Szymon18
-

Szymon18 - Berbeć
Problem z kapiacym olejem(Rozwiazanie problemu)
Witam! Jakiś czas temu napisałe posta o kapiacym oleju. Okazało sie ze olej kapie z miski olejowej jest malenka dziurka i z uszczelniacza silnika,co jescze wyszło w praniu kapie tez z pompy wody i u mechanika powiedzieli ze jest cały rozrząd do zrobienia razem z pompa wody.Jeden specjalista powiedziała 562 zł razem z robocizna a 2 nie wiele mniej.Co wy sądzicie o tej kwocie i cos doradzcie.
-

Szymon18 - Berbeć
• Strona 1 z 1
Powrót do Napęd i skrzynia biegów